Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Nějak jsem poslední dobou změnil na Jelínka názor.
(Jasně deklaruje co a z čeho jak vyrábí a co je pravý destilát a co jsou řezy s lihem, nebo do čeho v průběhu výroby líh přidává a co vyrábí průtahově. Každý si může vybrat.
Nebo si stáhnout na jeho webu rodné listy destilátů a podle obsahu methanolu v nich posoudit jak je která jeho "pravá ovocná pálenka zředěná lihem"
*
Ale ty divoké, plané mirabelky jsem nějak přehlédl. Myslel jsem, že se jedná o Nancynské nebo něco podobného.
(Ale ty zas, díky své cukernatosti a aromatu žádné speciální zpracování nepotřebují. Bylo by jim to jen na škodu. Něco jako průtahově destilovat vysocecukernaté švestky...)
A tak chci věřit tomu, že ve Vizovicích mají své vlastní názvosloví pro peckoviny.
Že neví jak se správně mají označovat ovocné druhy - jaký je rozdíl mezi mirabelkou a myrobalánem. A že to nebyl jen nějaký reklamní tlach jak je psáno už výše a v jiném vláknu dříve.
No, aspoň, že ví co je planá trnka - to taky vyrábějí.
*
Čert ví, co ta Mirabelkovice vlastně je:

Rafael.

P.S.
Klasická destilace - všichni známe. Při dobré práci vcelku jedno zda jedno nebo dvoustupňová.

Průtahové destilace - ovoce, byliny, koření se destilují s neutrálním lihem. Buď ponořené pod hladinou, volně umístěné ve vařáku, v koši nad hladinou nebo někde nahoře ve zvláštní nádobě úplně mimo vařák. Podle povahy surovin a osvědčených postupů.

Kontinuální destilace - destilační přístroje opatřené kolonou, na nichž lze provádět destilaci nepřetržitou. Ale nejsou vhodné k destilaci kvasů které obsahující pevné části. Použití těchto složitých přístrojů přichází v úvahu jen pro destilaci vína, macerátů a tekutých kvasů.

Vakuové destilace - u zvlášť choulostivých surovin. Použití většinou jen tam kde by vyšší teplota mohla poničit výrobek nebo ve větší míře snížit výtěžnost.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 12 a číslo 19.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika