Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Dovolím si s názorom dr. Vysloužila nesouhlasit. Nastartování kvasného procesu je zásadní operací,...

Nerozumíme si. Nastarování kvašení je skutečně důležité, s tím souhlasím.  Přípravu zákvasu pár dní dopředu považuji za mimořádně užitečné, stejně jako rozmělnění ovoce. Jenom si nemyslím, že je zásadní rozdíl, jestli na zákvas použijeme kvasinky z dovozu, tuzemské Vínka, pekařské droždí nebo z jiného, již kvasícího sudu.
   Existují velké rozdíly mezi jednotlivými odrůdami slivoní, mezi plody v jednotlivých letech, mezi ovocem z různých lokalit. V některých letech se na jedné a téže zahradě  - v závislosti na počasí - dokonce vydaří víc skořejší odrůdy, jindy ty pozdní. Proto nelze objektivně posoudit, jak moc se na kvalitě destilátu podepsala konkrétní značka kvasinek či živné soli, výše zmíněné faktory podle mě ovlivňují kvalitu slivovice podstatně víc.
   Správné vedení kvasu je důležité, ale technologie je vyřešená a dál ji zdokonalovat už příliš nelze. Kvalitnější pálenku získáme jen z kvalitnějšího ovoce, ne z dražších kvasinek.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 20 a číslo 17.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika