Mne sa tento rok neurodilo absolútne nič. Ale aj tak som pálil. Kúpil som slivky z dovozu (údajne Maďarsko). Vyzeralo to že to boli pravdepodobne dve odrody v pomere 1:1. Jedny boli skôr menšie podobné slivkám domácim a druhé boli väčšie v priemere okolo cca 35 gramov skôr gulaté. Kupoval som ich 30 septembra, zrelé vyzerali tak akurát, ale zdali sa mi málo šťavnaté skôr suché. Ešte v deň kúpy som ich dôkladnejšie prebral, odstránil lístie konáriky a pod. a zalial som ich cukrovým roztokom (na 100l sliviek 1kg cukru rozpustený v 5l vody). Na druhý deň som ich rozsekal miešadlom na maltu, a kvasenie začalo prakticky okamžite. Kvas som priamo v sude zakryl igelitom (igelit som priložil priamo na kvas nie na vrch suda) a na vrch suda som priložil volne veko. Po týždni som kvas premiešal. Prvé cca 2-3 týždne to kvasilo pomerne búrlivo. Neskôr to pomaly dokvasovalo. Sudy boli uložené v garáži pri priemerných teplotách 12-16 stupnov. Páliť som bol 27 novembra. Kvasu bolo okolo 400-450 litrov. (neviem to presne odhadnúť nakoľko sudy nemajú rysku.) Po nariedení výsledného produktu bolo 42 litrov 51,5 percenta. S množstvom a kvalitou som vcelku spokojný, nato že som nevedel do čoho idem a čo za slivky kupujem.