Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

.Takže o kvasinkác to myslím asi trošku taky bude, ale nejvíc záleží na kvalitě ovoce

To je pravda. Alfou a omegou kvalitního destilátu je surovina. Pokud se podíváme tam, kde se slivovice vyrábí profesionálně, drahé šlechtěné kvasinky tam - kupodivu - většinou nepoužívají. Kdyby jejich vliv na výtěžnost či kvalitu destilátu byl zřetelný, pochybuji, že by toho lihovarníci nevyužili. Takže soudím, že vliv jednotlivých kmenů kvasinek je buď zanedbatelný nebo se prostě jejich použití komerčně nevyplatí.
    Ostatně napovědět nám mohou vinaři. Někteří čisté kultury kvasinek používají, jiní ne. Použití kvasinek má technologické výhody, takže jejich použití narůstá. Kvalita vína z přirozeně a uměle zakvašených moštů je ale stejná.

   Škoda, že kultura projevu jednoho příspěvku pana Fialy neodpovídá jeho odborným kvalitám. PŠ chtěl říci, že u švestkových kvasů se vyplatí s vypálením počkat. Riziko zkažení je malé - jsou stabilní a macerace pecek probíhá i v již vykvašeném mači. I když se to mnohým nelíbí, mandlové aroma je ve slivovici ceněno. 

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 11 a číslo 17.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika