Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Nepsal bych sem reakci, kdybych to neměl vyzkoušené, a to i na velmi spokojených pijácích.

Tedy: už dlouho vyrábím bylinný likér macerací různých bylin a koření ve kvalitním čistém 96% EtOH. Po 24 hod. macerace zfiltruji, naředím vodou z vodovodu, osladím řepným cukrem, pak přidám trochu netučného mléka, po cca 12 hod. zfiltruji přes vatu. A je to. Velmi dobře pitelné je to hned, ale po nějakých 2 měsících to zezlátne, rozvoní se to, zaokrouhlí a když ještě zfiltruji přes vatu, která zachytí poslední částečky (malinké množství) kalu, nemá to chybu.

V tomto případě zřejmě nejde ani tak o všechny možné rostlinné látky, jako o to, že to každému dělá dobře na jazyku i v břiše.Z jistého pohledu je podle mne otázkou, které látky, přešlé do macerátu jsou skutečně člověku prospěšné a které třeba i škodlivé. Asi nikdo tak podrobnou analýzu nedělal. Ostatně i ta sraženina, kterou uvedeným postupem odstaňuji, se skládá nejen z některých bylinných složek, ale i z nečistot v cukru a solí z vody.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 14 a číslo 13.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika