Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Díky za smysluplnou, doplňující a za zamyšlení velmi vhodnou reakci.

Taky si myslím, ale vyzkoušeno to nemám, že to nízké pH musí nějak stresově působit nejen na nežádoucí organizmy, ale i na ty kvasinky. I když ty to oproti ním snášejí daleko líp. (Podobně jako SO2).
A taky se uvádí, že ve vyloženě kyselém prostředí vznikají ve větší míře i nežádoucí destilát kontaminující látky.
Osobně vůbec nejsem příznivcem velmi "kyselého" prostředí - jen vždy a všude hlavně razím myšlenku velmi těsně uzavřených a utěsněných kvasných nádob po přejití bouřlivého kvašení jako nejlepší prevenci před nejrůznějšími nepříznivými vlivy a infekcemi.
*
Nízké pH je stresovým faktorem a kvasinky produkují více alkoholu,
Nevím, nemám argumenty, ale myslím si že ne. Ale fact jen myslím, nevím.

P.S. pro "kolemjdoucí" bych rád připomněl, že stupnice pH je logaritmická!

Rafael.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 13 a číslo 15.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika