Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Zdravím, tiež by som rád prispel svojou trochou vedomostí či názorov.

už 20 rokov pracujem v Gastronómii (posledné obdobie i v tej vyššej) a nápoje všeobecne sú moje hobby. 

zopár ľudí to tu porovnávalo s inými produktami, napr. vínami, či šampanskými. koľko z vás však vie rozdiel medzi šampanským, šumivým, proseccom, perlivym, sýteným, primarnym kvasenim atd., alebo čo to vlastne znamena bordeaux, burgundy, chablis, tokaj. každa jedna oblast, či dokanca typ vina vychadza z inych podmienok, panuju tam ine predpisy, ceny za pracu. často krát tam máme niekoľkostoročné príbehy spojené so slávnymi osobnosťami. 

a potom su tam aj predajcovia, ktorý sú schopný nájsť klientov, ktorý sú ochotný platiť viac a viac. 

Ano, niekedy je to prehnane, ked fľaša vína (mlady rocnik)  stoji priemerne 13 000 eur.

Ale asi nebude zle, ked sa to z roka na rok opakuje. 

no ale k teme. ked som to preratal na eura, tak mi to vyslo nieco okolo 55eur. na 0,7. to nie je az take zle, ked v rakusku predavaju 0,375 specialnych destilatov z diveho ovocia okolo 160Eur.

Použitie kameninovych nadob sa celkovo vracia do mody, myslim, ze pochadza z moldavska/gruzinska a je to vlastne prapôvodny sposob vyroby vina.  Myslim, ze v tychto amforach prebieha mikrooxidacia, kedže keramika je porézna. takže arómy a isto aj chuť sa vyvíjajú úplne inak, ako to poznáme. (ano, sú pre náročneho konzumenta, ktorý pozna víno a hladá nove obzory.)

a kedže takéto niečo ako mikrooxidacia (zrenie v sude) pomáha vínam, koňakom, calvadosu, rumu či whisky, mohlo by to prospieť i destilátu. je to však na konečnom spotrebiteľovi a jeho vnímaní. Každopádne použitie amfory vnímam pozitívne a príde mi to pokrokove.

Akurát tá dlhá fermentácia trochu zmiatla aj mňa, pretože ak by aj kvasili studeným kvasením do 10 stupňov celzia, (máme tu na to rozličné názory)  tak im to prebehne ovela skor. ale ak vyriesili ph a herm. uzavreté, tak to možno zreje.

Každopádne ma sklamali antinázory prevažnej väčšiny (zopár z vás sú skutočné kapacity), pretože ide o to, či je daná firma poctivá. ak áno, tak ma iba teší, že sa na také niečo podujali. 

Na záver by som rád dodal, že čo má cenu, to sa predá. 

s pozdravom

Jozef Oravec

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 20 a číslo 16.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika