Já jen, nějak jsem nenarazil na eshopech s alkoholem na destiláty z myrobalánů. A nějak se mi nechce věřit, že jejich potenciál objevili až Kleiner &.
*
A jako domácí výrobce, po skoro celoživotních zkušenostech si troufám říct, že jsem vyzkoušel snad všechny mi dostupné suroviny a troufám si neskromně tvrdit, že díky "skoro "nelegálním" nebo v praxi ovocných lihovarů legislativně velmi náročných výrob je hravě překonám. Nebo aspoň většinu z nich.
Takže moc dobře vím jak co chutná a co se z čeho dá vytěžit.
Takže i s těmi myrobalány mám bohaté zkušenosti a proto mně tak vytočil ten Kleinerův marketing.
(Ale prioritně jsem to vlákno založil se zvědavostí na reakce na tuto formu prezentace. Neměl jsem vůbec v úmyslu někoho pomlouvat nebo šířit nějakou osvětu. Dobře to myslím si, vystihl p. Hlavatý - "kdo má občanku, měl by mít i rozum...)
*
Ona ta pálenka z myrobalánů, ale o tom tady v jiných vláknech asi bylo napsáno dost, není přímo nepitná nebo špatná, jen v konkurenci jiných příbuzných peckovin obstát nemůže.
Možná snad jejích výběr, velký výběr a selekce z jeho nesčetných kultivarů by snad dalo něco smysluplného.
Třeba jako to u těch myrobalánů udělal Christoph Keller. Ale to v našem případě zjevně nehrozí..
*
Zabýval jsem se něčím podobným jako on, ale samozřejmě v daleko menším měřítku..
*
Kdo má zájem o netradiční destiláty a likéry v souvislosti s takovými surovinami nechť si důkladně pročte tyto stránky.
Anebo aspoň B. Valentu, snad už po létech můžu napsat, klasika domácího vinařství.
Rafael.