Co to udělá s pověstí všech destilátů z ČR - když jejich etalon chutná takto - si můžem jen domýšlet.
*
(Napadl mně v tom směru takový příklad):
Asi něco podobného jako když likérka Hills "obnovila po revoluci výrobu absintu. A přidali se další aby se svezli na vlně absintové euforie. Bohužel se jednalo jen o maceráty, chemicky obarvené, dochucené, příšerně hořké, s původním destilovaným absinthem nemající vůbec nic společného. Ani způsob podávání.
A jak jim ten jejích marketing vyšel, kolik na něm vydělali.
Zato české likérnictví a destiláterství utrpělo vážný šrám. V absintové světové komunitě se staly ty výrobky synonymem těch nejhorších břeček. Vše nepitné nazývali a nazývají Czechsinth nebo Crapsinth.
A Martinu Žufánkovi dalo hodně práce je přesvědčit, že i u nás umíme vyrobit kvalitní bylinný destilát. Podobně to platí i o ginech atd...
Rafael.