Ano, máte pravdu. Nikdy jsem nechápal, proč byl methanol vyjmut ze zvlášť nebezpečných jedů. Možná, že to bylo tím, že se v naší zemi nevyrábí a "příslušné orgány" si myslely že jako cenné esterifikační činidlo bude jeho spotřeba dostatečně kontrolována dovozem. Prostě omyl a teď jsem zvědav, co s tím udělají, protože za tento alkohol se neplatí spec. daň jako v případě ethanolu, ale metabolická acidolýza, která je fatálně pro lidský organismus nebezpečná, pokud se našinec s methanolem potká, stále hrozí. Prostě mám pocit, že ti, kteří by se měli v této problematice vyznat, nechápou rozdíl mezi lihem (v konzumní koncentraci) pančovaným methanolem, což v tom lepším případě vede ke slepotě a na černo vyrobeným či dovezeným lihem, jehož aplikace vede k daňovým únikům, ale nikoho bezprostředně na zdraví, neřkuli životu neohrožuje. slosar-petr@seznam.cz