Dík Rafaeli, tip na mikroskop je dobrý nápad, pořeším s kamarádkou co studuje biologoii, bude jen ráda.
Droždí mi kvasí při mých 20°C velmi dlouho a na průtahovou destilaci s bylinami to nemám odvahu použít, protože mám pocit, že to vede na nějakou divnou pachuť. Máte nějaké zkušenosti s průtahovými destilacemi a droždím? Nehrozí tam kontaminace tou chutí?
Pro mě je úžasné, že v 20l kvasu mám 20% alc. a tak se mi výrazně zjednodušuje, zlevňuje a zrychluje 1D.
Kadopádně, na polském alegru mají stejný výrobek co jsem koupil v polském Auchanu jen za 60 kč. To mi už přijde zajímavé. Takže pokusím se nakoupit tam.
ještě se musím někde dopátrat nebo dostudovat, da to nevyřeším celé opravdu těmi živinami a jak je jednoduše poskládat a vyrobit. Mě taky zaujalo, že tam je u těch kvasinek vždy napsán stejný druhový název kvasinek.
Díky a mějte se! Martin.