Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Turbo kvasinky, myslím si, že nejsou žádný genetický zázrak. Určitě to jsou vyselektované nějaké výkonnější kmeny, ale přímo v nich to není.
Myslím, že je to hlavně v masivním přídavku živin už v základním balení. A taky, že se jich do kvasu přidává abnormální množství.
Tím ale nemyslím běžně prodávanou, většinou jen jednodruhovou anorganickou sůl, ale pro kvasinky komplexní výživovou směs!!!
*
Osobní zkušenosti s nimi nemám protože mi vždy přišly jako předražené a tak nějak jako "výmysl - marketing homedistillerů" nebo jejích sponzorů... a neměl jsem důvod se jimi zabývat a zbytečně jim platit.
(A navíc v "mé době" nebyly).
*
Nicméně v množení a uchovávaní ušlechtilých, drahých kvasinek se mi nikdy moc nedařilo. Namnožit a použít je s deklarovanými výsledky se mi podařilo vždy jen jednou.
Ale pravdou je, že jsem se nijak zvlášť nesnažil protože jsem si vždy vystačil s droždím. Mimo medoviny a některých dezertních vin kde jsem si koupil kvasinky k tomu určené a použil je jednou jednou díky drahé surovině...
*
Obyčejné pekářské droždí dokáže při vhodných podmínkách a větším dávkování taky velmi velké věci. Jen by mělo být moc staré anebo sušené.
A dá se koupit čerstvé a velmi vitální za cca 150-200Kč/10-12kg.
*
-i ze sedimentu lze určitě kvasinky oživit a zkultivovat
-nasušit v domácích podmínkách určitě ne

Rafael.

P.S. kdo by si chtěl s takovou mikrobiologií hrát, tak na trhu je spousta i levných dětských mikroskopů. A na to pozorováni a porovnávání podle atlasu kvasinek bohatě stačí.
(Pěkně jsme si s tím s dětmi loni po Vánocích pohráli.)

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 17 a číslo 18.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika