Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Děda neznal šarku. Mohl proto dělat kvas z pravých švestek, které měly hodně přes 20% cukru. Z nich kvas téměř nešlo pokazit. Taky se nesklízely 5. srpna a kvasily za jiných teplot. Dnes je doba jiná.

Běžní dědové, i ten můj taky, neznali nějaký zbytkový cukr, neřešili průběh kvašení, teploty, nic se jim díky cukernatosti nekazilo a nad výtěžnosti taky nijak zvlášť nepřemýšleli. Jen v pozdním podzimu naložili švestky a někdy v zimě je vypálili.
A jestli měli v kádích, škopcích, neckách plesnivý koláč 5cm nebo 20cm jim bylo srdečně jedno, protože nějaký metrák švestek klidně oželeli...

Rafael.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 17 a číslo 14.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika