Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

 První destilace slouží jen ke zkoncentrování, zjednodušeně řečeno k získání směsi lihu s vodou a jejímu oddělení od tuhých části kvasu apod. Nic jiného v tom není a není třeba to nějak zvlášť řešit.
*
Na druhou stranu je žádoucí dostat do lutru i část nebo co nejvíce výševroucích látek které tvoří aroma a chuť ovocných pálenek a proto jsou snahy vést první destilaci až na 10% i níže. Jinak hodně těch látek zůstane ve vařáku.
Bohužel takovým způsobem velmi klesne koncentrace lutru pro 2. destilaci a jsou pak s ní problémy.
Nízká koncentrace lutru způsobí vyšší bod varu směsi a tím je způsobená nižší výtěžnost nebo pozadkem narušená kvalita.
V praxi je třeba proto přerušit destilaci dřív než u vyšeprocentního lutru čímž klesá ta použitelná výtěžnost.
Je to o spoustě kompromisů nebo o nutnosti použít kolonu přip. vyhnout se kontrolnímu měřidlu a některé frakce vracet zpět do vařáku.
*
Tvar kotle, směr stoupání přestupníku apod. pokud nejsou přímo enormních rozměrů mají zanedbatelný vliv. Vše se rychle prohřeje a žádný užitek nepřinesou.

Rafael.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 16 a číslo 17.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika