Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:Jsem si vědom, že jde o "jednoduché a běžné" složky destilátů. Ale šlo mi jen o ilustraci jak široké spektrum sloučenin pálenky obsahují a podrobnější - rozsáhlejší rozbory teď nemám po ruce. Mám teď na mysli nejrůznějším způsobem narušené, havarované a špatně vedené kvasy.
Velmi zajímavé z toho pohledu jsou třeba thioalkoholy (merkaptany), disulfidy (thioperoxidy) apod.
Vlastně všechny sirné sloučeniny v nichž je v alkoholech a eterech kyslíkový atom nahrazen sírou a které jsou i ve stopových množstvích silně páchnoucí.
"Williams ester" jsem neznal.
Na druhou stranu je ta azeotropie taky pěkná lumpárna. Třeba chování akroleinu, taky hodně smradlavé látky, s velmi nízkým bodem varu které se nejde zbavit.
Chci tím říct, že když něco smrdí jako aceton apod., a jak se toho zbavit je velmi složitá otázka a bez důkladného rozboru na chromatografu neřešitelná.
Rafael.