Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Etylacetát vonia príjemne, až ovocne. V jablkách, menej slivkách a ešte menej v iných kvasoch - zažil som už aj mirabelky a marhule - sa naozaj tvorí acetón, niekedy v značnom množstve a je to úplne bežný a myslím že neovplyvniteľný jav. A tento acetón je väčšinová zložka v puchu zle vypálenej jablkovice, ktorú iste všetci dobre poznáme. Odstránenie acetónu je veľmi jednoduché: prvé pálenie (destiláciu) viesť "na plný kotol", nevylievať nič. Pri druhom pálení - rektifikácii zvyšovať postupne a veľmi opatrne teplotu na 57°C a držať dlhšiu dobu až do vyparenia acetónu. Potom pokračovať v destilácii obvyklým spôsobom. Pokiaľ je teplota zvýšená príliš rýchlo prechádza veľká časť acetónu do jadra. Je smutné že toto jednoduché pravidlo pri destilácii jablkovice nepozná pomerne veľa majstrov v oficiálnych páleniciach a výsledný produkt tomu často aj zodpovedá. Na druhej strane ale minimálne množstvo acetónu v jablkovici pridáva ten správny šmrnc.

Jozef

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 18 a číslo 13.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika