Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Tady vcelku jednoznačně nejde o aceton, ale ethylacetát, ethylester kyseliny octové. Právě ethylacetát je rozpouštědlem v Kanagomu.Ten v kvasech vzniká po zoctění, které je důsledkem oxidace ethanolu kvůli přístupu kyslíku (vykvašený mošt je nutné držet po ochrannou atmosférou oxidu uhličitého). Proto se doporučuje jablečné mosty ihned po vykvašení destilovat, pokud není možné zajistit vzduchotěsnost nádob.

Ačkoli je teplota varu ethylacetátu (77.1 °C) jen o stupeň nižší než ethanolu, lze jej docela dobře odstranit s předkapem, zejm. máte-li kolonu, kde můžete řídit reflux. Ano, je pravda, že je těkavější, než ethanol, takže je do určité míry možné jej nechal vyvětrat - předkap s ethylacetátem ponechaný delší dobu na vzduchu odpaří třeba polovinu objemu, ale většinu předkapových složek – pak je možné jej přidat k dalšímu lutru. Nejlepší je ale samozřejmě prevence zoctění.

Zoctění švestkových kvasů je také poměrně běžná závada, vzhledem k tomu, že není zvykem dbát na pečlivé utěsnéní kvasných nádob po přidání poslední várky sesbíraných švestek. Můžete svoji slivovici buď ještě jednou přepáli, ztratíte však i na aromatu. Anebo zkuste oddělit jen předkapové složky opatrným zahřátím, velmi pomalu.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 12 a číslo 12.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika