Přátelé, dostal jsem od známých na přepálení 100 litrů překvašeného jablečného moštu. Už při prvním pálení na začátku teklo cosi, co smrdělo jako kanagom a chuť to mělo štiplavou, nedalo se to udržet v puse, musel jsem vyplivnout. Tak jsem už při prvním pálení asi litr a půl vylil...
Při druhém pálení jsem topil velmi opatrně a pomalu, abych ten hnus co nejlépe oddělil. Přesto jsem opět první 2 litry vylil ze stejného důvodu. Potom už tekla dobrá pálenka, ale ve výsledku jsem získal jen asi 5 litrů dobrého pití... (končil jsem při 50%).
Zajímaly by mě dvě věci:
1) Při přípravě kvasu zřejmě vznikla nějaká chyba, máte někdo vysvětlení, co mohlo být špatně, že se to zvrhlo?
2) Kdybych to nevylil do kanálu, ale ponechal, bylo by možné to nějak odvětrat nebo se té chuti a pachu jinak zbavit? (Mám teď litr slivovice, která je lehce cítit tím samým, je mi to líto vylít...)
Děkuji. Efendi