Stačí si trochu zagooglit. Dřevěnými štěpky všeho druhu se to na I-netu jen hemží. Mnozí si je prý dávají i do piva. Hm. Já sám je zkouším dávat do destilátu také - český dub, asi 3 roky zrající, pak naštípaný na špalíčky. Ty zabalím do alobalu a 2 hodiny žíhám v el. troubě pří 200 st. C. No, je to zajímavé, ale zjistil jsem jednu věc: Když jsem takovéto štěpky dal do destilátu, po takových 2 - 3 dnech se výrazně oslabila jeho vůně i chuť. Pak jsem jednou tyto již vylouhované štěpky odložil do skleničky a dal jsem je znovu do dalšího, čerstvého destilátu. Jeho výsledná chuť se výrazně zlepšila. Dospěl jsem k úvaze, že v prvním případě se ze štěpků vyloužilo něco nevhodného a tak tedy až ty vylouhované štěpky teprve měly dobrý vliv na aroma i chuť destilátu. Co o tom, dámy a pánové soudíte? A co p. kol. Šlosar?