Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
 Zahradní grily Weber - plynové, elektrické a lávové grily 
Při vkládání příspěvků prosím respektujte pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky nesmí obsahovat díla (texty, fotografie nebo ilustrace) jiných autorů (například z knih, časopisů nebo jiných webových stránek). Příspěvky autorů, kteří nedodržují pravidla pro vkládání příspěvků, se v diskuzích zobrazují po jejich schválení administrátorem.
Připojit reakci do diskuze Dřevo do destilátu
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Děkuji za Vaši reakci. Pro vysvětlení - všiml jsem si na více místech tohoto fóra poznámek o použití (tvrdého) dřeva. Rád bych těmto poznatkům ale dal nějaký řád, protože ne každý pálí v takovém rozsahu, aby se mu vyplatilo kupovat soudek, nacucaný portským... Já sám pálím víceméně pro zábavu a možnost zpracovávání lecjakých surovin na dobré pití. V rámci toho občas zkoumám různé možnosti, v daném případě použití různých dřev. V současné době jsem do destilátu ze směsi ovoce přidal 4g/litr malých hranolečků z bukového, 3 roky zrajícího dřeva. Tyto hranolečky jsem 0,5 a 1 hod (dvě várky) žíhal při 180 stupních C a poté vložil do dvou vzorků. Na I- netu jsem se dočetl, že tímto postupem lze dosáhnout údajně zajímavých výsledků po cca 4 - 6 týdnech. Tak jsem zvědav. Předpokládám, že ve svých výzkumech budu pokračovat a sdělím výsledky.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG.
Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů a rozměry 4920x3218 obrazových bodů.
Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Souhlas autora:*Jako autor příspěvku souhlasím s jeho časově neomezeným zveřejněním na serveru ZAHRADA.cz
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 20 a číslo 13.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
Stránky: 1, 2, 3, 4, 5   

Dřevo do destilátu


host - xxx.xxx.202.163 (?)
23.12.2015 15:04
Tento příspěvek (zjistit adresu)

Jaký je Váš názor na vytváření aroma destilátu přidáním štěpin dřeva?

Připojit reakci   
Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
   

Dřevo do destilátu


host - xxx.xxx.236.138 (?), 23.12.2015 17:25
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Proč ne, ale pro tyto úpravy ovocných destilátů se opravdu hodí jen dva typy: Vínovice a jablkovice (calvadosy). Pokud použijete jiný ovocný destilát, tak podle mého názoru finální produkt více ztrácí nežli získává. Dělám to tak, že tvrdé dřevo napřed v ohni dostatečně opálím, čímž ho zbavím těkavých komponent a také jiných, které destilát brzy obarví, a pak jej nařežu na velmi jemné třísky, které naházím do destilátu. Pro vaši orientaci: Na 5 l jablkovice aplikuji tak polévkovou lžíci těchto třísek. Výsledek je ten, že i po několika měsících se destilát znatelně barevně nezmění, zjemní a chuťově získává. slosar-petr@seznam.cz

Připojit reakci
      

Dřevo do destilátu


host - xxx.xxx.202.163 (?), 24.12.2015 13:47
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Děkuji za Vaši reakci. Pro vysvětlení - všiml jsem si na více místech tohoto fóra poznámek o použití (tvrdého) dřeva. Rád bych těmto poznatkům ale dal nějaký řád, protože ne každý pálí v takovém rozsahu, aby se mu vyplatilo kupovat soudek, nacucaný portským... Já sám pálím víceméně pro zábavu a možnost zpracovávání lecjakých surovin na dobré pití. V rámci toho občas zkoumám různé možnosti, v daném případě použití různých dřev. V současné době jsem do destilátu ze směsi ovoce přidal 4g/litr malých hranolečků z bukového, 3 roky zrajícího dřeva. Tyto hranolečky jsem 0,5 a 1 hod (dvě várky) žíhal při 180 stupních C a poté vložil do dvou vzorků. Na I- netu jsem se dočetl, že tímto postupem lze dosáhnout údajně zajímavých výsledků po cca 4 - 6 týdnech. Tak jsem zvědav. Předpokládám, že ve svých výzkumech budu pokračovat a sdělím výsledky.

Připojit reakci
         

Dřevo do destilátu


host - xxx.xxx.136.152 (?), 2.1.2016 16:02
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

V prípade destilátu sa mi vyplatilo vložiť do 10 l demižóna štiepku z mirabelkového dreva /hnedé drevo/. Pálenka z jabĺk 53 stupňov získala krásnu jantárovú farbu a silnú slivkovú vôňu.

Připojit reakci
         

Dřevo do destilátu


host - xxx.xxx.202.163 (?), 22.1.2016 18:44
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Po 4 týdnech jsem provedl první posouzení: Oba vzorky mají poněkud studeně nahnědlou barvu, jsou čiré. Vzorek s hranolky, žíhanými kratší dobu je nepatrně tmavší, vzorek s hranolky, žíhanými delší dobu má nepatrně výraznější chuť a vůni. Chuť i vůně, zatím slabé, ale jednoznačně zjistitelné, připomínají vanilku.

Připojit reakci
            

Dřevo do destilátu


host - xxx.xxx.103.78 (?), 26.1.2016 12:40
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Zdravím. Stejná zkušenost. Švestkové třísky z jádrové tmavé části opláchlé pitnou vodou a předsušené v mikrovlnce. Měsíc v demižonu s jabkovicí. Chuť o něco málo lepší než pálenka bez třísek, ale ta sladká vůně je nádhera. Jako jablečný štrůdl s vanilkou. Hhed jsem to naložil do 15 a 20 Ltr. Ochutnám nejlíp až příští zimu.

Připojit reakci
               

Dřevo do destilátu


host - xxx.xxx.17.210 (?), 26.1.2016 13:37
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

a susene slivky aj s kvostkami ste nikto nekusil?

Připojit reakci
                  

Dřevo do destilátu


hugovotr (549) - xxx.xxx.146.186 (?), 26.1.2016 21:22
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Sušené švestky mám odzkoušené, ale bez pecek. Přidávám větší hrst do tří litrového demižónu slivovice.

Připojit reakci
                     

Dřevo do destilátu


host - xxx.xxx.248.32 (?), 24.2.2016 21:53
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Sušené švestky mám odzkoušené, ale bez pecek. Přidávám větší hrst do tří litrového demižónu slivovice.

Martine, 

děláš to, co já už jsem dávno, ale dávno zapoměl.

Nechtěl bych to pít, je to sladké s vůní po "hovnech", někdy je taková vůně cítit z pěstitelské pálenice.

Výsledkem takového pokusu je jako-by švestkový macerát. něco takového ve vyšší koncentraci prodává Aromka Brno jako přírodní  "švestkové aroma"

Připojit reakci
                        

Dřevo do destilátu


hugovotr (549) - xxx.xxx.146.186 (?), 24.2.2016 22:14
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Někomu to připomíná hovna, já tam cítím povidla. Sladkost tam je, ale neruší to výslednou chuť. Hrst do tří litrů není zas tolik. Ne všem to chutná, nikomu to nenutím.

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2, 3, 4, 5   
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
A až Z o uzení7.4.2020
A až Z o uzení7.4.2020
A až Z o uzení7.4.2020
Jak uchovávat klobásy?7.4.2020
A až Z o uzení7.4.2020
Generátor kouře28.3.2020
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2020
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů