Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Čtyři roky není zas až tak moc, ten zlom přijde a pak už to bude jen časem degradovat.
Samozřejmě záleží na skladovacích podmínkách, ale v těch mých, myslím, že skoro ideálních, teda ne přímo v plných láhvích, ale podobných jako píšete Vy, bylo skoro vše už "jen" po deseti létech o ničem a šlo to do kotle.
Nejnáchylnější k rozpadu byly ovocné likéry i když 40%. U ovocných spec. pálenek to tak destruktivní nebylo, ale kvalitativně hodně ztratily. Teda mimo slivovice apod. V tom smyslu, že byly stále pitné. Ale nějaké extrémní zlepšení jejich kvality jsem nezaznamenal. Třeba jsem jen na to neměl degustační schopnosti, nevím.
(Bylinné likéry, nebo i medové, byly taky k času imunní).
A tak si myslím, že ve většině případů je ta extra kvalita starých lihovin jen mýtus a marketing anebo snobství.
Ale samozřejmě existují i výjimky. Sudové Koňaky, Calvadosy, Whisky, Rumy, atd., ale ty jsou k tomu díky svému složení určeny a ty stářicí ztráty jsou obrovské a vedou ke zlepšení kvality. Ale to posoudí a ocení málokdo...

Rafael.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 11 a číslo 12.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika