Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Myslím, že to řízené nakvašení a vyluhování hruškové drtě je dobrý základ...

S hruškama jsem to nezkoušel, ale u jablek to (tak jak se běžně praktikuje u hroznů) moc nefungovalo. Jablečná drť rychle mění kvašením hrudkovitou konzistenci na víc mazlavou a výlisnost moštu paradoxně klesá. Hádám, že u hrušek to bude podobné (snad ještě rychlejší) a nakvašením drti se její konzistence změní na podobnou pomletým hniličkovatým plodům.

Pokud mi nebude chutnat zkvašená drť se vším tím "bordelem", ale více vylisovaný mošt ..... tak ani destilát nemůže z něj nemůže být nikdy dobrý...

Taky úplně nesouhlasím. Pochybuji, že někomu budou chutnat nakvašené rozbředlé švestky víc než šťáva ze švestek. Přesto si troufám tvrdit, že klasická slivovice z celých plodů bude chutnější a aromatičtější než ze švestkové šťávy.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 16 a číslo 18.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika