Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Nechcem pochybovať o vedomostiach diskutujúcich. Majú vedomosti podložené štúdiom. Ja sa držím skôr svojich skúseností. Ovocné kvasy sa u nás pália dlhšiu dobu, ako si ja pamätám. Viem, len že kedysi sa do žiadneho kvasu cukor nepridával. Pravda, dôvod bol aj ten, že na to jednoducho nikto nedával peniaze. Nebolo ich. Väčšinou, mali ľudia z kopaníc toľko ovocia, že neboli odkázaní na cukor. A keď mali ovocia málo, tak to nejako riešili. Neviem, čo všetko pálili, nakoniec aj tak dopadli. 

Časom sa situácia uvolnila, cukor sa začal používať, pravda hlavne pri pokútnom domácom pálení. Bolo to na kšeft, hlavné bolo vyrobiť čo najviac lavórovice - cukrášu. Stačilo to chutnať raz a na celý zbytok života mi to stačilo. Ak ma niekto ponúkne destilátom a mám podozrenie prípadne viem, že do kvasu pridáva cukor otvára sa mi nožík vo vrecku. Musím ale priznať, že rozonať, či tam cukor dal alebo nie nedokážem. 

Chcem tým povedať klen to, že radšej urobím všetko pre to, aby som mal dostatok kvalitného kvasu bez cukru, alebo jednoducho jeden rok budem čerpať zo starých zásob. Ak už celkom niekto silou mocou chce ten jeden liter navyše a mal by zostať na suchu do novej úrody, nech si radšej kúpi čo mu bude chýbať. Alebo vydrží. Pečeň (játra) ho možno budú chváliť. 

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 19 a číslo 11.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika