Podle mně většinou není. Pokud je kvalitní 2D- pálí se do 50 %. V produktu z 2D je dostatek voňavé a chutné složky. Takto vyrobený alkohol je podle mně nejlepší.Pokud je výsledek 2 D nedobrý - něco mi vněm vadí, tak destilace 3D z něj udělá většinou víceprocentní alkohol. Tento alkohol může být pitelný a kvalitní, ale ovocný destilát z 2D je více ceněný. Výsledek z 3D bývá většinou už málo voňavý, protože ze špatným předkem a zadkem vylijeme i ty zbývající voňavé složky. Jako čistý přírodní líh je ovšem použitelný. Já se snažím vytáhnout z z 1D, 2D, 3D i 4D co nejvíc alkoholu. Získám tak pitelný ovocný destilát a od 3D další alkohol, pro které mám jiné použití. Jinak souhlasím, každý aparát je jiný a chove se jinak.