Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Reklama   
Zahradní domky.cz
Chatky, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR.
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma


Pálení > 3D pálení

3D pálení


sawe (61) - xxx.xxx.135.210 (?)
12.2.2019 15:55

ještě by mě zajímalo do kolika procent jet do 40 a odstavit?

Ukázat polohu příspěvku v diskuzi >
Připojit reakci

recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty

3D pálení


sawe (61) - xxx.xxx.135.210 (?)
7.1.2019 13:21, počet návštěv: 3744
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

když budu po třetí přepalovat (3D) vylívá se taky ze záčátku cca 3dcl?

Připojit reakci   
   

3D pálení


host - xxx.xxx.228.252 (?)
15.1.2019 21:08
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Záleží proč budete destilovat potřetí.

Něco se zvrtlo?

Pokud ano, tak záleží co.

Když jste nedobral úkap, tak ano, budete ze začátku odebírat.

Když utekl dokap a úkap byl v pořádku, tak asi nebude nutno ho brát znovu (nebo maximálně pár kapek) a budete hlídat dokap.

Pokud od každého trochu, tak musíte znovu hlídat oboje.

Připojit reakci
      

3D pálení


sawe (61) - xxx.xxx.50.195 (?)
10.2.2019 11:25
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

no jel sem až do 30% a zdá se mi to ve vůni nějaké dívné tak to chcu ještě jednou přepálit a nevím jestli něco odebrat ze začátku. Při 2D jsem vylíl asi 3dcl

Připojit reakci
         

3D pálení


Standa_HK_ (1145) - xxx.xxx.223.242 (?)
10.2.2019 11:54
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Bejt vámi, vyleju to všechno.

... anebo se začněte ptát smysluplně. Těch 6 velkých panáků je předek z 2 kubíků a nebo 10 litrového kýble? končil na 30% znamená, že kapalo 30% ní (a tím jste končil před dokapem) a nebo jste přetáhl dokap tak, že zlaté jádro jste naředil tak že dokapem spadlo z 70 na 30%?

"píšete tady 3 rovnice o 20 neznámých"

SfK.

Připojit reakci
            

3D pálení


sawe (61) - xxx.xxx.50.195 (?)
10.2.2019 13:18
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

jenom potřebuju vědět jestli mam něco vylít a u kolika končit z dokapem u 40%  (3D)

Připojit reakci
               

3D pálení


host - xxx.xxx.112.16 (?)
10.2.2019 14:09
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Odchytněte 0,05l - půl deci a ochutnejte, pokud to není pitné tak vylijte a další půl deci. To by mělo být již podstatně lepší-pitelnejší. Pokud toho dáte pryč moc tak ztrácíte aroma. Kdy končit?

Lihovitost toho někdy moc neřekne. Jezdím již více než 30 let téměř každoročně do oficiální pálenice. S paličem jsem domluven. Jakmile se blíží lihovitost cca 45 % tak u každého odměřeného litru nechám okapat prst výtokem z měřidla. Toto olíznu.Chuť musí být dobrá. Pokud se mi nepozdává a je trpká dávám natečené ihned mimo a to co bude následně téct chytám do další nádoby. Následně se znova okoštuje.Někdy se to smíchá,  jindy to mám na mazání kolenou.

Ukončil jsem pálení za ty roky nejdříve ve 43 %, ale byl taky rok, kdy jsem končil u 32%, i palič se divil. Každý kvas i rok je jiný.

Připojit reakci
               

3D pálení


Standa_HK_ (1145) - xxx.xxx.223.242 (?)
10.2.2019 18:38
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

jak říkám, není jasné jak velkou máte vsázku do kotle, a jak určujete jakou hodnotu.

Předek u 3D asi nebude, ale kdo ví, když jste neuvedl z kolika kvasu ty 3 dcl byly. A zadek je otázkou jestli máte lihoměr v nádobě se vším a nebo v epruvetě. Podle toho jak blbě se ptáte, tuším že epruvetu nemáte a tudíž pokud do jádra nakape zadek tak, že jej naředí z nějakých 60+ na 40%, tak je to na vylití (a nebo jako okena...).

SfK.

Připojit reakci
                  

3D pálení


host - xxx.xxx.40.230 (?)
10.2.2019 19:06
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

3D nebo i 4 D už k pitelnému alkoholu většinou nevede. Ale k alkoholu pro výrobu likérů ano.

Připojit reakci
                     

3D pálení


sawe (61) - xxx.xxx.135.210 (?)
11.2.2019 15:47
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

a proč by to nebylo pitelné, já si myslím že 3D musí být lepší než po 2D

Připojit reakci
                        

3D pálení


host - xxx.xxx.195.10 (?)
11.2.2019 17:45
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Při té 3D by nebylo od věci vyzkoušet dát do kotle spolu s pálenkou zavařené ovoce dle původní pálenky (meruňkovice - meruňky, atp.). Bylo zde uvedeno 2 sklenice 7 dcl na 10 l pálenky.

Připojit reakci
                           

3D pálení


sawe (61) - xxx.xxx.135.210 (?)
12.2.2019 10:29
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

kde se dá najít tento odkaz chtěl bych to vyzkoušet

Při té 3D by nebylo od věci vyzkoušet dát do kotle spolu s pálenkou zavařené ovoce dle původní pálenky (meruňkovice - meruňky, atp.). Bylo zde uvedeno 2 sklenice 7 dcl na 10 l pálenky.

Připojit reakci
                           

3D pálení


host - xxx.xxx.16.173 (?)
12.2.2019 10:58
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Bylo to na Koupě automatické palenice. Napište jak to dopadlo.
Připojit reakci
                           

3D pálení


sawe (61) - xxx.xxx.135.210 (?)
12.2.2019 12:22
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

kamaráde tak kopě automatické pálenice jsem pročetl ale nic takého tam není

Při té 3D by nebylo od věci vyzkoušet dát do kotle spolu s pálenkou zavařené ovoce dle původní pálenky (meruňkovice - meruňky, atp.). Bylo zde uvedeno 2 sklenice 7 dcl na 10 l pálenky.

Připojit reakci
                           

3D pálení


host - xxx.xxx.16.173 (?)
12.2.2019 12:56
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Neni tam toho moc je to z 15.10.18, 10.02 hod a 14.43 bod
Připojit reakci
                           

3D pálení


sawe (61) - xxx.xxx.135.210 (?)
12.2.2019 13:07
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

10:02 je tam příspěvek ale 14:43 tam nic néni, můžeš ho sem poslat

Připojit reakci
                           

3D pálení


host - xxx.xxx.64.137 (?)
12.2.2019 15:35
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Přeposílám konverzaci:

….. a naopak, kdyz je problem, tak radeji zastavit na 25 a dohnat to pri 2D. Ja treba kdyz se nepovedly boskve, pridal do lutru na 3D broskvovy kompot. I tak se da docela dohnat nejaka ta chyba v kvasu.
Zdravím Honzo. Kolik kompotu na kolik lutru jste dával? Je to pro mne aktuální potřebuji dát chuť do merunkovice..
Daval jsem asi 2 kompoty (700ml) na 10 litru lutru. Uplne jsem broskve rozmackal na kaši a dostalo to krasne vuni i chut.
A jak dlouho jste to maceroval? .
Nemaceroval, asi po hodine jsem to zacal varit, ale macerace by tomu urcite pridala.

Připojit reakci
                           

3D pálení


sawe (61) - xxx.xxx.135.210 (?)
12.2.2019 15:55
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

ještě by mě zajímalo do kolika procent jet do 40 a odstavit?

Připojit reakci
                           

3D pálení


sawe (61) - xxx.xxx.135.210 (?)
13.2.2019 8:31
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

tak jsem včera udělal 3D 13l jsem přepaloval jel sem po 40% a skončil sem neteklo 9,5l. Do teho přepalování sem dal hrst pecek ze třešní měl jsem v mražáku (nádherná vůně ve vísledkuyes

Připojit reakci
                           

3D pálení


host - xxx.xxx.16.173 (?)
13.2.2019 12:33
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Pecek nebo třešní...
Připojit reakci
                           

3D pálení


sawe (61) - xxx.xxx.135.210 (?)
13.2.2019 13:47
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Pecek!!

Připojit reakci
                        

3D pálení


Standa_HK_ (1145) - xxx.xxx.177.226 (?)
11.2.2019 20:22
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Vemte si takový lihobenzin jako je E85. Protože některé nežádoucí aromatické složky mají stejnou nebo blízkou kondenzační teplotu, tak je destilací prostě neodstraníte. Naopak ale zase se můžete ochudit o vůně a chutě, které zvyšováním lihovitosti ztratíte. Každý aparát se chová jinak a pak taky s každým jednotlivým kvasem se musí zacházet individuálně podle jeho vlastností. Proto dobrý palič ochutná i mač předtím, než jej do kotle leje, aby měl představu jak postupovat. U Vás nevíme na čem pálíte, co pálíte a jaký chcete dosáhnout výsledek.

SfK.

Připojit reakci
                        

3D pálení


host - xxx.xxx.40.230 (?)
13.2.2019 18:28
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Podle mně většinou není. Pokud je kvalitní 2D- pálí se do 50 %. V produktu z 2D je dostatek voňavé a chutné složky. Takto vyrobený alkohol je podle mně nejlepší.Pokud je výsledek 2 D nedobrý - něco mi vněm vadí, tak destilace 3D z něj udělá většinou víceprocentní alkohol. Tento alkohol může být pitelný a kvalitní, ale ovocný destilát z 2D je více ceněný. Výsledek z 3D bývá většinou už málo voňavý, protože ze špatným předkem a zadkem vylijeme i ty zbývající voňavé složky. Jako čistý přírodní líh je ovšem použitelný. Já se snažím vytáhnout z z 1D, 2D, 3D i 4D co nejvíc alkoholu. Získám tak pitelný ovocný destilát a od 3D další alkohol, pro které mám jiné použití. Jinak souhlasím, každý aparát je jiný a chove se jinak.

Připojit reakci
                           

3D pálení


host - xxx.xxx.59.43 (?)
23.2.2019 22:12
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Redite pred 3D vodou na 30%vol
Připojit reakci
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Palenka z exotickeho ovoce718.4.201920112
Kvas z mandarinek1616.4.20191124
Malinovice, Banánovice, Melounovice1615.4.201925689
destilační přístroj104915.4.20191419088
Lze využít drtič větví i na ovoce?2912.4.201947839
Zápach v trnkovici po lihu86.4.20191323
Turbo kvasnice345.4.20196694
Délka prokvašení kdoulového kvasu74.4.20191564
Aroma slivovice364.4.20199525
Zakalovanie slivovice pri druhom paleni33.4.2019414
Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?543.4.201927643
Palenka z datli?92.4.20195737
Ochutnávka Radimov623.3.20191534
Stojanek na cedění kvasu 1721.3.20194046
Modry povlak na Broskvovici719.3.2019652
Parciální fermentace518.3.2019902
Ananasový kvas214.3.2019539
Kvas z mirabelek2011.3.201912571
Kvasenie a palenie manga710.3.2019942
Dřinka - použití229.3.201929389
Destilace - základní dotazy497.3.201914043
Test na metanol8025.2.201986678
3D pálení2323.2.20193745
Koupě automatické pálenice 11021.2.201935366
Jablkovy kvas meranie cukru6919.2.201915524
Posudzovanie ovocného kvasu717.2.20191492
Odpeckovač317.2.2019727
Ryngle vhodné k pálení1315.2.20192144
Kvas přes zimu1012.2.20192277
Stárnutí slivovice - zajímavý poznatek2411.2.201919270
Kvasná zátka1611.2.201911508
Pálenka z melasy207.2.20192882
Škrábavost pálenky464.2.201958432
Destilát z piva a vína121.2.201913132
Kolko odobrat metylalkoholu6631.1.2019104277
Ředění slivovice629.1.20195822
Jaký zavařovací hrnec na destilaci1629.1.20199112
Cukr626.1.20191679
Umístění palírny3918.1.20196071
Chut po siře318.1.2019811
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Další diskuze na téma Pálení najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Uzení masa studeným kouřem19.4.2019
Uzení masa studeným kouřem19.4.2019
Uzení masa studeným kouřem18.4.2019
Strojek na uzavírání konzerv14.4.2019
Generátor kouře18.3.2019
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Reklama
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů