Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Reklama   
Zahradní domky.cz
Chatky, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR.
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma


Pálení > 3D pálení

3D pálení


host - xxx.xxx.112.16 (?)
10.2.2019 14:09

Odchytněte 0,05l - půl deci a ochutnejte, pokud to není pitné tak vylijte a další půl deci. To by mělo být již podstatně lepší-pitelnejší. Pokud toho dáte pryč moc tak ztrácíte aroma. Kdy končit?

Lihovitost toho někdy moc neřekne. Jezdím již více než 30 let téměř každoročně do oficiální pálenice. S paličem jsem domluven. Jakmile se blíží lihovitost cca 45 % tak u každého odměřeného litru nechám okapat prst výtokem z měřidla. Toto olíznu.Chuť musí být dobrá. Pokud se mi nepozdává a je trpká dávám natečené ihned mimo a to co bude následně téct chytám do další nádoby. Následně se znova okoštuje.Někdy se to smíchá,  jindy to mám na mazání kolenou.

Ukončil jsem pálení za ty roky nejdříve ve 43 %, ale byl taky rok, kdy jsem končil u 32%, i palič se divil. Každý kvas i rok je jiný.

Ukázat polohu příspěvku v diskuzi >
Připojit reakci

recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty

3D pálení


sawe (76) - xxx.xxx.135.210 (?)
7.1.2019 13:21, počet návštěv: 5205
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

když budu po třetí přepalovat (3D) vylívá se taky ze záčátku cca 3dcl?

Připojit reakci   
   

3D pálení


host - xxx.xxx.228.252 (?)
15.1.2019 21:08
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Záleží proč budete destilovat potřetí.

Něco se zvrtlo?

Pokud ano, tak záleží co.

Když jste nedobral úkap, tak ano, budete ze začátku odebírat.

Když utekl dokap a úkap byl v pořádku, tak asi nebude nutno ho brát znovu (nebo maximálně pár kapek) a budete hlídat dokap.

Pokud od každého trochu, tak musíte znovu hlídat oboje.

Připojit reakci
      

3D pálení


sawe (76) - xxx.xxx.50.195 (?)
10.2.2019 11:25
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

no jel sem až do 30% a zdá se mi to ve vůni nějaké dívné tak to chcu ještě jednou přepálit a nevím jestli něco odebrat ze začátku. Při 2D jsem vylíl asi 3dcl

Připojit reakci
         

3D pálení


Standa_HK_ (1185) - xxx.xxx.223.242 (?)
10.2.2019 11:54
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Bejt vámi, vyleju to všechno.

... anebo se začněte ptát smysluplně. Těch 6 velkých panáků je předek z 2 kubíků a nebo 10 litrového kýble? končil na 30% znamená, že kapalo 30% ní (a tím jste končil před dokapem) a nebo jste přetáhl dokap tak, že zlaté jádro jste naředil tak že dokapem spadlo z 70 na 30%?

"píšete tady 3 rovnice o 20 neznámých"

SfK.

Připojit reakci
            

3D pálení


sawe (76) - xxx.xxx.50.195 (?)
10.2.2019 13:18
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

jenom potřebuju vědět jestli mam něco vylít a u kolika končit z dokapem u 40%  (3D)

Připojit reakci
               

3D pálení


host - xxx.xxx.112.16 (?)
10.2.2019 14:09
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Odchytněte 0,05l - půl deci a ochutnejte, pokud to není pitné tak vylijte a další půl deci. To by mělo být již podstatně lepší-pitelnejší. Pokud toho dáte pryč moc tak ztrácíte aroma. Kdy končit?

Lihovitost toho někdy moc neřekne. Jezdím již více než 30 let téměř každoročně do oficiální pálenice. S paličem jsem domluven. Jakmile se blíží lihovitost cca 45 % tak u každého odměřeného litru nechám okapat prst výtokem z měřidla. Toto olíznu.Chuť musí být dobrá. Pokud se mi nepozdává a je trpká dávám natečené ihned mimo a to co bude následně téct chytám do další nádoby. Následně se znova okoštuje.Někdy se to smíchá,  jindy to mám na mazání kolenou.

Ukončil jsem pálení za ty roky nejdříve ve 43 %, ale byl taky rok, kdy jsem končil u 32%, i palič se divil. Každý kvas i rok je jiný.

Připojit reakci
               

3D pálení


Standa_HK_ (1185) - xxx.xxx.223.242 (?)
10.2.2019 18:38
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

jak říkám, není jasné jak velkou máte vsázku do kotle, a jak určujete jakou hodnotu.

Předek u 3D asi nebude, ale kdo ví, když jste neuvedl z kolika kvasu ty 3 dcl byly. A zadek je otázkou jestli máte lihoměr v nádobě se vším a nebo v epruvetě. Podle toho jak blbě se ptáte, tuším že epruvetu nemáte a tudíž pokud do jádra nakape zadek tak, že jej naředí z nějakých 60+ na 40%, tak je to na vylití (a nebo jako okena...).

SfK.

Připojit reakci
                  

3D pálení


host - xxx.xxx.40.230 (?)
10.2.2019 19:06
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

3D nebo i 4 D už k pitelnému alkoholu většinou nevede. Ale k alkoholu pro výrobu likérů ano.

Připojit reakci
                     

3D pálení


sawe (76) - xxx.xxx.135.210 (?)
11.2.2019 15:47
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

a proč by to nebylo pitelné, já si myslím že 3D musí být lepší než po 2D

Připojit reakci
                        

3D pálení


host - xxx.xxx.195.10 (?)
11.2.2019 17:45
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Při té 3D by nebylo od věci vyzkoušet dát do kotle spolu s pálenkou zavařené ovoce dle původní pálenky (meruňkovice - meruňky, atp.). Bylo zde uvedeno 2 sklenice 7 dcl na 10 l pálenky.

Připojit reakci
                           

3D pálení


sawe (76) - xxx.xxx.135.210 (?)
12.2.2019 10:29
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

kde se dá najít tento odkaz chtěl bych to vyzkoušet

Při té 3D by nebylo od věci vyzkoušet dát do kotle spolu s pálenkou zavařené ovoce dle původní pálenky (meruňkovice - meruňky, atp.). Bylo zde uvedeno 2 sklenice 7 dcl na 10 l pálenky.

Připojit reakci
                           

3D pálení


host - xxx.xxx.16.173 (?)
12.2.2019 10:58
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Bylo to na Koupě automatické palenice. Napište jak to dopadlo.
Připojit reakci
                           

3D pálení


sawe (76) - xxx.xxx.135.210 (?)
12.2.2019 12:22
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

kamaráde tak kopě automatické pálenice jsem pročetl ale nic takého tam není

Při té 3D by nebylo od věci vyzkoušet dát do kotle spolu s pálenkou zavařené ovoce dle původní pálenky (meruňkovice - meruňky, atp.). Bylo zde uvedeno 2 sklenice 7 dcl na 10 l pálenky.

Připojit reakci
                           

3D pálení


host - xxx.xxx.16.173 (?)
12.2.2019 12:56
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Neni tam toho moc je to z 15.10.18, 10.02 hod a 14.43 bod
Připojit reakci
                           

3D pálení


sawe (76) - xxx.xxx.135.210 (?)
12.2.2019 13:07
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

10:02 je tam příspěvek ale 14:43 tam nic néni, můžeš ho sem poslat

Připojit reakci
                           

3D pálení


host - xxx.xxx.64.137 (?)
12.2.2019 15:35
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Přeposílám konverzaci:

….. a naopak, kdyz je problem, tak radeji zastavit na 25 a dohnat to pri 2D. Ja treba kdyz se nepovedly boskve, pridal do lutru na 3D broskvovy kompot. I tak se da docela dohnat nejaka ta chyba v kvasu.
Zdravím Honzo. Kolik kompotu na kolik lutru jste dával? Je to pro mne aktuální potřebuji dát chuť do merunkovice..
Daval jsem asi 2 kompoty (700ml) na 10 litru lutru. Uplne jsem broskve rozmackal na kaši a dostalo to krasne vuni i chut.
A jak dlouho jste to maceroval? .
Nemaceroval, asi po hodine jsem to zacal varit, ale macerace by tomu urcite pridala.

Připojit reakci
                           

3D pálení


sawe (76) - xxx.xxx.135.210 (?)
12.2.2019 15:55
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

ještě by mě zajímalo do kolika procent jet do 40 a odstavit?

Připojit reakci
                           

3D pálení


sawe (76) - xxx.xxx.135.210 (?)
13.2.2019 8:31
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

tak jsem včera udělal 3D 13l jsem přepaloval jel sem po 40% a skončil sem neteklo 9,5l. Do teho přepalování sem dal hrst pecek ze třešní měl jsem v mražáku (nádherná vůně ve vísledkuyes

Připojit reakci
                           

3D pálení


host - xxx.xxx.16.173 (?)
13.2.2019 12:33
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Pecek nebo třešní...
Připojit reakci
                           

3D pálení


sawe (76) - xxx.xxx.135.210 (?)
13.2.2019 13:47
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Pecek!!

Připojit reakci
                        

3D pálení


Standa_HK_ (1185) - xxx.xxx.177.226 (?)
11.2.2019 20:22
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Vemte si takový lihobenzin jako je E85. Protože některé nežádoucí aromatické složky mají stejnou nebo blízkou kondenzační teplotu, tak je destilací prostě neodstraníte. Naopak ale zase se můžete ochudit o vůně a chutě, které zvyšováním lihovitosti ztratíte. Každý aparát se chová jinak a pak taky s každým jednotlivým kvasem se musí zacházet individuálně podle jeho vlastností. Proto dobrý palič ochutná i mač předtím, než jej do kotle leje, aby měl představu jak postupovat. U Vás nevíme na čem pálíte, co pálíte a jaký chcete dosáhnout výsledek.

SfK.

Připojit reakci
                        

3D pálení


host - xxx.xxx.40.230 (?)
13.2.2019 18:28
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Podle mně většinou není. Pokud je kvalitní 2D- pálí se do 50 %. V produktu z 2D je dostatek voňavé a chutné složky. Takto vyrobený alkohol je podle mně nejlepší.Pokud je výsledek 2 D nedobrý - něco mi vněm vadí, tak destilace 3D z něj udělá většinou víceprocentní alkohol. Tento alkohol může být pitelný a kvalitní, ale ovocný destilát z 2D je více ceněný. Výsledek z 3D bývá většinou už málo voňavý, protože ze špatným předkem a zadkem vylijeme i ty zbývající voňavé složky. Jako čistý přírodní líh je ovšem použitelný. Já se snažím vytáhnout z z 1D, 2D, 3D i 4D co nejvíc alkoholu. Získám tak pitelný ovocný destilát a od 3D další alkohol, pro které mám jiné použití. Jinak souhlasím, každý aparát je jiný a chove se jinak.

Připojit reakci
                           

3D pálení


host - xxx.xxx.59.43 (?)
23.2.2019 22:12
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Redite pred 3D vodou na 30%vol
Připojit reakci
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Destilační přístroj723.8.2019825
Marhulovy kvas s kostkami323.8.2019146
Olej v destilatu222.8.2019159
Kvas broskve121.8.2019277
Posudzovanie ovocného kvasu721.8.20192316
Myrobalány? Je možné kvasit je společně? 916.8.20191045
Cukr, cukr a jenom cukr1413.8.201916916
Aroma meruňkovica813.8.2019974
Pálení ovocných vín1912.8.201910855
Melounovice610.8.2019565
Pečetní vosk89.8.2019625
Kvas smrdí podobně jako ředidlo209.8.201929616
destilační přístroj10529.8.20191439648
Refraktometr na měření kvasu233.8.201910941
Trubka ke chladiči21.8.2019337
Z ceho udelat visnovku2231.7.20192853
Cudny proces palenia430.7.2019578
Meruňkový kvas 4627.7.201944274
Ražná - ražovica1526.7.201942846
Obsah alkoholu ve kvasu725.7.2019925
Novy kvas nekvasi619.7.2019709
Ananasový kvas318.7.20191275
Poraďte jaké kvasinky2714.7.201916208
Pálenka z mladých smrčků310.7.20191511
Kolik nateče ze 100l vína59.7.20191160
Pach po acetonu35.7.2019853
Domácí ořechovice1131.7.2019204651
Kvas z mandarinek1923.6.20192585
Zapach dymu623.6.20191799
borovička717.6.201920561
Slivovice jak poznat archív109.6.201910429
Malinovice, Banánovice, Melounovice177.6.201928659
Zakalovanie slivovice pri druhom paleni730.5.20191646
Koňak, brandy, vínovice a jiné ušlechtilé destiláty2730.5.201935817
Turbo kvasnice3519.5.20199176
Palenka z exotickeho ovoce1012.5.201922233
Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?544.5.201932431
Pálenka zo sorbitolu61.5.20191305
Škrábavost pálenky4727.4.201962953
Archivace slivovice427.4.20191131
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Další diskuze na téma Pálení najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Kaiserova elektrická udírna13.8.2019
Kaiserova elektrická udírna12.8.2019
Uzení masa11.8.2019
Kaiserova elektrická udírna7.8.2019
Kaiserova elektrická udírna7.8.2019
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Reklama
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů