Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.

Pálení > 3D pálení

3D pálení


host - xxx.xxx.112.16 (?)
10.2.2019 14:09

Odchytněte 0,05l - půl deci a ochutnejte, pokud to není pitné tak vylijte a další půl deci. To by mělo být již podstatně lepší-pitelnejší. Pokud toho dáte pryč moc tak ztrácíte aroma. Kdy končit?

Lihovitost toho někdy moc neřekne. Jezdím již více než 30 let téměř každoročně do oficiální pálenice. S paličem jsem domluven. Jakmile se blíží lihovitost cca 45 % tak u každého odměřeného litru nechám okapat prst výtokem z měřidla. Toto olíznu.Chuť musí být dobrá. Pokud se mi nepozdává a je trpká dávám natečené ihned mimo a to co bude následně téct chytám do další nádoby. Následně se znova okoštuje.Někdy se to smíchá,  jindy to mám na mazání kolenou.

Ukončil jsem pálení za ty roky nejdříve ve 43 %, ale byl taky rok, kdy jsem končil u 32%, i palič se divil. Každý kvas i rok je jiný.

Ukázat polohu příspěvku v diskuzi >
Připojit reakci

recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Stránky: 1, 2, 3   

3D pálení


sawe (85) - xxx.xxx.135.210 (?)
7.1.2019 13:21, počet návštěv: 6480
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

když budu po třetí přepalovat (3D) vylívá se taky ze záčátku cca 3dcl?

Připojit reakci   
   

3D pálení


host - xxx.xxx.228.252 (?)
15.1.2019 21:08
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Záleží proč budete destilovat potřetí.

Něco se zvrtlo?

Pokud ano, tak záleží co.

Když jste nedobral úkap, tak ano, budete ze začátku odebírat.

Když utekl dokap a úkap byl v pořádku, tak asi nebude nutno ho brát znovu (nebo maximálně pár kapek) a budete hlídat dokap.

Pokud od každého trochu, tak musíte znovu hlídat oboje.

Připojit reakci
      

3D pálení


sawe (85) - xxx.xxx.50.195 (?)
10.2.2019 11:25
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

no jel sem až do 30% a zdá se mi to ve vůni nějaké dívné tak to chcu ještě jednou přepálit a nevím jestli něco odebrat ze začátku. Při 2D jsem vylíl asi 3dcl

Připojit reakci
         

3D pálení


Standa_HK_ (1232) - xxx.xxx.223.242 (?)
10.2.2019 11:54
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Bejt vámi, vyleju to všechno.

... anebo se začněte ptát smysluplně. Těch 6 velkých panáků je předek z 2 kubíků a nebo 10 litrového kýble? končil na 30% znamená, že kapalo 30% ní (a tím jste končil před dokapem) a nebo jste přetáhl dokap tak, že zlaté jádro jste naředil tak že dokapem spadlo z 70 na 30%?

"píšete tady 3 rovnice o 20 neznámých"

SfK.

Připojit reakci
            

3D pálení


sawe (85) - xxx.xxx.50.195 (?)
10.2.2019 13:18
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

jenom potřebuju vědět jestli mam něco vylít a u kolika končit z dokapem u 40%  (3D)

Připojit reakci
               

3D pálení


host - xxx.xxx.112.16 (?)
10.2.2019 14:09
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Odchytněte 0,05l - půl deci a ochutnejte, pokud to není pitné tak vylijte a další půl deci. To by mělo být již podstatně lepší-pitelnejší. Pokud toho dáte pryč moc tak ztrácíte aroma. Kdy končit?

Lihovitost toho někdy moc neřekne. Jezdím již více než 30 let téměř každoročně do oficiální pálenice. S paličem jsem domluven. Jakmile se blíží lihovitost cca 45 % tak u každého odměřeného litru nechám okapat prst výtokem z měřidla. Toto olíznu.Chuť musí být dobrá. Pokud se mi nepozdává a je trpká dávám natečené ihned mimo a to co bude následně téct chytám do další nádoby. Následně se znova okoštuje.Někdy se to smíchá,  jindy to mám na mazání kolenou.

Ukončil jsem pálení za ty roky nejdříve ve 43 %, ale byl taky rok, kdy jsem končil u 32%, i palič se divil. Každý kvas i rok je jiný.

Připojit reakci
               

3D pálení


Standa_HK_ (1232) - xxx.xxx.223.242 (?)
10.2.2019 18:38
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

jak říkám, není jasné jak velkou máte vsázku do kotle, a jak určujete jakou hodnotu.

Předek u 3D asi nebude, ale kdo ví, když jste neuvedl z kolika kvasu ty 3 dcl byly. A zadek je otázkou jestli máte lihoměr v nádobě se vším a nebo v epruvetě. Podle toho jak blbě se ptáte, tuším že epruvetu nemáte a tudíž pokud do jádra nakape zadek tak, že jej naředí z nějakých 60+ na 40%, tak je to na vylití (a nebo jako okena...).

SfK.

Připojit reakci
                  

3D pálení


host - xxx.xxx.40.230 (?)
10.2.2019 19:06
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

3D nebo i 4 D už k pitelnému alkoholu většinou nevede. Ale k alkoholu pro výrobu likérů ano.

Připojit reakci
                     

3D pálení


sawe (85) - xxx.xxx.135.210 (?)
11.2.2019 15:47
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

a proč by to nebylo pitelné, já si myslím že 3D musí být lepší než po 2D

Připojit reakci
                        

3D pálení


host - xxx.xxx.195.10 (?)
11.2.2019 17:45
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Při té 3D by nebylo od věci vyzkoušet dát do kotle spolu s pálenkou zavařené ovoce dle původní pálenky (meruňkovice - meruňky, atp.). Bylo zde uvedeno 2 sklenice 7 dcl na 10 l pálenky.

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2, 3   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Kolko odobrat metylalkoholu6720.1.2020115680
Nevydarené prvé pálenie820.1.20202324
Koňak, brandy, vínovice a jiné ušlechtilé destiláty2715.1.202038848
Palenka z vína914.1.20201292
Kompotovice714.1.20208517
Vodka514.1.20201087
Destilace - základní dotazy506.1.202022334
Kvas bez lihu44.1.20201109
Vydrží lutr do další sezony?729.12.20191060
Redeni palenky po destilaci, nebo pred konzumaci?1022.12.20192919
Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?6020.12.201940422
Slad - pálení2119.12.201924263
Ředění slivovice10916.12.2019251591
Pálenka z kdoulí222.12.201924639
Dřevo do destilátu462.12.201935062
Škrábavost pálenky5125.11.201971381
Destilační přístroj - sestrojení6225.11.2019143866
Domácí pálenice1923.11.201913641
Tis cerveny323.11.2019846
destilační přístroj105523.11.20191481600
Destilat z duly (kdoule)416.11.201912486
Zakalená část pálenky1311.11.20192716
Kvas smrdí podobně jako ředidlo2111.11.201933969
Jablkovy kvas meranie cukru716.11.201925063
Trnkovica (trnka obecna)395.11.201930827
Pečetní vosk114.11.20192446
Palenka z datli?103.11.20197744
Refraktometr na měření kvasu243.11.201915267
Vaření hroznového vina21.11.2019697
Mereni obsahu alkoholu v likeru431.10.20191055
Pálenka z dýně6030.10.201961144
Cukr, cukr a jenom cukr1528.10.201920725
Míchat lutr při 2D?528.10.20191848
Ideální cukernatost při zakládání kvasu326.10.201922249
Zakalená slivovice17222.10.2019243374
Koupě Palírny 1614.10.20195282
Poraďte jaké kvasinky289.10.201920274
Hrušky, páliť alebo počkať?55.10.20191802
Test na metanol832.10.201999726
Kvas trnky630.9.20191594
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Další diskuze na téma Pálení najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Generátor kouře21.1.2020
Generátor kouře21.1.2020
Lovecký a Turistický salám15.1.2020
Uzení špeku15.1.2020
Uzení špeku15.1.2020
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2020
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů