Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Vzhledem k tomu, že vyrábím v menším měřítku víno z několika odrůd, vím že rychlost nastartování kvasného procesu, kvalita prokvášení i teplota při prokvášení vliv na kvalitu výsledného produktu jednoznačně má. Jinak se cíleně nechává kvasit "vařící" burčák, jiným způsobem necháváte mošt prokvášet, pokud má být cílovým produktem víno. 

Pokud je ůroda meruněk, takřka každoročně nechávám značnou část úrody na kvas. Se sousedem "přes plot" máme stejné staré odrůdy meruněk, oba trošku přislazujeme, on nechává kvas venku na zahradě, já využívám možností sklepa. Výsledný produkt v podobě meruňkovice umí být značně rozdílný ačkoli naše stromy se korunami takřka dotýkají. Sám přiznává že moje pálenka bývá lepší. Je pravda, že každý využíváme služeb jiné pálenice, já navíc používám pro rozkvašení zákvas z ušlechtilých kvasinek a výživu. Myslím že pan Šlosar svými radami a zde na netu prezentovanými myšlenkami a doporučenými postupy úplně vedle nejspíš nebude.     j.c.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 19 a číslo 17.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika