Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Předně se naučte diskutovat slušněji a lidi s jiným názorem neoznačujte jako trotly, já to taky nedělám, třebaže si o Vás mohu myslet své.   Nepopárám, že kvas bez křísu je lepší.  Staletí se kvasy připravovaly a připravují i s peckami a jádřinci, bez pektolytických enzymů a lidstvo nevymřelo.. Jistě, enzym i čistá kvasinková kultura je dobrá věc, odstopkování taky. Ale švestky nelze nasbírat naráz všechny, durancie nelze odpeckovat, jablka nelze odstopkovat. Přesto umí dát destiláty excelentní. Dodrží-li se technologický postup při destilaci, je strašení kyanovodíkem a metanolem ničím nepodložený mýtus.
..., že pokud se naháže posbírané ovoce do sudu, trošku to tam naseká nějakým rýčkem, zasype cukrem (není třeba) a přikryje víkem, pak mu, ano, to také vykvasí. Ano s tím souhlasím. Ostatně většina lidí to s úspěchem praktikuje a plísně bakterie ani hniloba jim kvas nežerou.
    Jestli umíte číst, jistě jste si všiml, že jsem nikdy nenapsal, že plesnivý a shnilý kval lze v pohodě vypálit. Tvrdím, že blánu křísu (což není totéž jako hniloba a plíseň) lze odstranit a kvas vypálit. Ať se přihlásí pěstitelé, kteří na povrchu svého meruňkového či hruškového kvasu nikdy tu bílou blánu křísu nenašli a pokud ano kvas okamžitě vylili.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 15 a číslo 17.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika