...to je prece uplne fuk, zda ten metrak hrusek, krajel v ruce na platky nebo je struhal na platky......on podle popisu, pouzil samovolne kvaseni, pouze doplnil cukr... zacalo to kvasit samovolne, protoze metrak hrusek v sudu svoji vahou vypresoval dost stavy na kvaseni, ale zaroven, jak pise uz kolega drive, mezi platky ovoce vsak bylo dost mist a vzduchu, aby nezadouci mikroflora prevzala aktivitu a ovoce se zacalo kazit... pak to dorazil asi tou kyselinou sirovou, kterou spalil vse... kys. sirova se hodi spise do velkoprovozu a take potravinarska kyselina sirova je o jinych penezich, nez kyselina citronova... a finalni chyba spocivala asi v tom, ze tam nedal zadnou skutecnou a funkcni kvasnou zatku, ktera by efektivne odvadela co2 a branila pristupu vzduchu, ale jak rikam, hlavni problem je a byl, ze to byly velke kousky ovoce, spise do jogurtu nebo, jak psal kolega, dotycny spise udelal kompot... velka skoda pro nej...