...fuj, to je hnus, na ty fotce... no, ale k věci: stejně jako vy, si myslím, že dotyčný nenasekal hrušky na co nejmíň na jemno - podle tý fotky to vypadá na struhadlo, které mu hrušky udělalo na plátky... ale poté měl prostě to ještě více posekat... já chápu, že je to práce a dřina, ale na druhou stranu, je to obrovská škoda, když to tak shnije... Já bych mu tedy radil, aby přístě hrušky odštopkoval (popř. vykrouhral středy vykrajovačem), pomlel na kaši (mlýnkem, šroťákem, ponorným mixerem - nestojí to světy; nebo odštavňovačem), pak přidal pektolytický enzym (ten rozkládá pevné části ovoce - proto by to mělo být důkladně zbaveno šťopek a středů, aby nevznikali problémy od metyalkoholu až po kyanovodík...) a poté čistou kulturu kvasinek. Měření a kontrola pH je samozřejmostí...