Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Dobrý den, 11. října sem založil hruškový kvas, asi 110kg hrušek a 1kg cukru. Po sehnání sem za 3 dny přimíchal 250ml 20% kyseliny sírové, promíchal a naměřil zhruba pH 3. Nastalo velmi bouřlivé kvašení z kterého sem byl velmi nadšený. Sud mám překrytý igelitovým pytlem a zatažen gumicukem. Dnes sem po odkytí "kvasné zátky" dostal šok. Na povrchu mače se začínal sem-tam tvořit bílý povlak, zřejmě mi kvas napadly křísotvorné kvasinky. Ptám se proč? Myslím, že jsem dodržel hlavní zásady založení a teď je mač v 19°C. Mám vrch kvasu obrat a promíchat? Jde to ještě nějak zachránit? Děkuji za vaše postřehy.Filip Berka

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 10 a číslo 11.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika