Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Vetsinou uz to moc neprokvasi, nepocitejte, ze spadne hodnota treba o polovinu, pohne se o desetiny a smitec. Ted jsem palil zluty myrobalan, na zacatku cukr v ovoci cca 15 brix  (+ bileho cukru, necele 2kg) a prokvasil od 25 srpna jen na 7-8 brix (cira stava) a vyteznost z jedne becky, cca 100 litru cca 8,5 litru absolutniho lihu (cca 16 litru 50,5 %). Teplota kvaseni 15-18 °C. Pred tremi tydny nez jsem hlasil termin se "nakazil" pri michani kvasinkama BS10, opet se velmi nepatrne rozkvasil a za tri tydny nespadl o vic jak 0,5-1 brix dolu, ted uz par dni nekvasil vubec (mel jsem becku se skruzi a gumovym tesnenim, kazdy den jsem upoustel tlak CO2 - monitoring kvaseni).

Tos tak.

Kdyz odbocim - tak zacinam mit osobni teorii, ze kvasy, ktere z durancii a podobne cukernateho ovoce (nad 17 brix)  dojedou na hodnoty blizici se nule maji vysoke ztraty alkoholu odparem v prubehu kvaseni a tim padem proces kvaseni porad jakoby pokracuje.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 13 a číslo 13.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika