Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
 Zahradní grily Weber - plynové, elektrické a lávové grily 
přesný výraz
Při vkládání příspěvků prosím respektujte pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky nesmí obsahovat díla (texty, fotografie nebo ilustrace) jiných autorů (například z knih, časopisů nebo jiných webových stránek). Příspěvky autorů, kteří nedodržují pravidla pro vkládání příspěvků, se v diskuzích zobrazují po jejich schválení administrátorem.
Připojit reakci do diskuze Smíchání dvou kvasů?
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

A co v pripadech, kdy pri teplote 15 °C, dobrem utesneni becky zadny kolac nevznika pri obcasnem vlhceni kolace stavou? Treba u merunek zadny nebyl, jen asi 1 mm vrstva tmavejsi na povrchu, vlhka a mekka. Trnky to same, zadna oxidace, zadna plisen, vlhky povrch temer stejnych vlastnosti, jak to v hloubce par milimetru pod tim.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Souhlas autora:*Jako autor příspěvku souhlasím s jeho časově neomezeným zveřejněním na serveru ZAHRADA.cz
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 11 a číslo 14.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
Stránky: 1, 2   

Smíchání dvou kvasů?


ondra11 (2) - xxx.xxx.90.185 (?)
7.10.2013 8:40
Tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den,

rád bych se zeptal zda je možné bez výraznějších škod smíchat dva kvasy švestek.

Jeden (cca 3/4 celku) ma na cukroměru hodnotu 4. Druhý (1/4) má hodnotu 6,5.

Můj plán je smíchat je dohromady, ještě měsíc je nechat prokvasit, pak pálit.

A nebo druhá možnost, druhému kvasu nějak pomoci v rychlosti dokvašování. Jen nevím jak a jestli na to existují nějaké techniky.

Děkuji předem za odpověď.

O.

Připojit reakci   
Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
   

Smíchání dvou kvasů?


host - xxx.xxx.39.219 (?), 7.10.2013 14:50
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Má zkušenost je do vykvašených kvasů nesahat, čili bych to spojil snad kvůli zaplnění nádob až těsně před odvozem do palírny. Hrozí prolomení a propadení koláče a to i s vrchní zoxydovanou vrstvou, otvírá se hladina kvasu pro vstup plísní a kyslíku popř zoctovatění.

Údaje cukroměru mohou býv v těchto hodnotách poněkud matoucí. Rozdíl hodnot může být způsoben i ovocem s rozdílnou cukernatostí před kvašením, prokvašení ovoce různými druhy kvasinek. Je lépe v tuto chvíli ponechat zdravé kvasy v obou nádobách než si to kvůli litru zkazit všechno,      j.c.

Připojit reakci
      

Smíchání dvou kvasů?


ondra11 (2) - xxx.xxx.90.185 (?), 7.10.2013 15:04
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Děkuji za reakci. Nevím jak přesně vypadá koláč, ale vrchní tužší vrstvu jsem samozřejmě prolomil. jinak bych nemohl odebrat vzorek na měření.

Druhá bečka ma jiné hodnoty jednoduše kvuli pozdějšímu založení kvasu.

Připojit reakci
         

Smíchání dvou kvasů?


host - xxx.xxx.236.138 (?), 7.10.2013 18:22
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

V tomto případě se jedná o stabilní, švestkové kvasy. Pokud je smícháte a necháte zpracovat za měsíc, nic nehrozí, zvláště ne zoctovatění. slosar-petr@seznam.cz

Připojit reakci
            

Smíchání dvou kvasů?


host - xxx.xxx.39.219 (?), 7.10.2013 18:48
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Ok. Názorů pana Šlosara si vážím a sám z nich v případě potřeby čerpám. Pokud jsem svým názorem mystifikoval, omlouvám se, pracuji s meruňkami :).   ale stejně bych je slil až před pálením.  j.c.

Připojit reakci
               

Smíchání dvou kvasů?


host - xxx.xxx.3.51 (?), 8.10.2013 20:53
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

A co v pripadech, kdy pri teplote 15 °C, dobrem utesneni becky zadny kolac nevznika pri obcasnem vlhceni kolace stavou? Treba u merunek zadny nebyl, jen asi 1 mm vrstva tmavejsi na povrchu, vlhka a mekka. Trnky to same, zadna oxidace, zadna plisen, vlhky povrch temer stejnych vlastnosti, jak to v hloubce par milimetru pod tim.

Připojit reakci
   

Smíchání dvou kvasů?


host - xxx.xxx.3.51 (?), 8.10.2013 21:02
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Vetsinou uz to moc neprokvasi, nepocitejte, ze spadne hodnota treba o polovinu, pohne se o desetiny a smitec. Ted jsem palil zluty myrobalan, na zacatku cukr v ovoci cca 15 brix  (+ bileho cukru, necele 2kg) a prokvasil od 25 srpna jen na 7-8 brix (cira stava) a vyteznost z jedne becky, cca 100 litru cca 8,5 litru absolutniho lihu (cca 16 litru 50,5 %). Teplota kvaseni 15-18 °C. Pred tremi tydny nez jsem hlasil termin se "nakazil" pri michani kvasinkama BS10, opet se velmi nepatrne rozkvasil a za tri tydny nespadl o vic jak 0,5-1 brix dolu, ted uz par dni nekvasil vubec (mel jsem becku se skruzi a gumovym tesnenim, kazdy den jsem upoustel tlak CO2 - monitoring kvaseni).

Tos tak.

Kdyz odbocim - tak zacinam mit osobni teorii, ze kvasy, ktere z durancii a podobne cukernateho ovoce (nad 17 brix)  dojedou na hodnoty blizici se nule maji vysoke ztraty alkoholu odparem v prubehu kvaseni a tim padem proces kvaseni porad jakoby pokracuje.

Připojit reakci
      

Smíchání dvou kvasů?


host - xxx.xxx.62.254 (?), 5.11.2013 17:56
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Bojím se zeptat, ale co když smýcháme kvas z mirabelek s kvasem z jeblek?
Připojit reakci
         

Smíchání dvou kvasů?


host - xxx.xxx.236.138 (?), 5.11.2013 18:21
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Ani se Vám nedivím, taky bych se bál. Mirabelkový kvas patří mezi nestabilní kvasy, takže to znamená, že se musí hlídat teplota kvasu (např dochlazovat ledem v PET lahvích) a také průběh kvašení, nejlépe zapálenou čajovou svíčkou na hladině kvasu. Pokud stále hoří, není čas na hrdinství a vzhůru do palírny, CO2se již neuvolňuje. Doba kvašení je obvykle 5-6 týdnů při max 18 °C. Obvykle to bývá v letních měsících. Oproti tomu jablečný kvas patří mezi stabilní kvasy, především mu nehrozí tak snadno zoctovatění. Kvašení probíhá asi 8-10 týdnů při stejné teplotě, v chladnějších podmínkách déle. Nedovedu si představit, že by se tyto kvasy mohly potkat. slosar-petr @seznam.cz

Připojit reakci
         

Smíchání dvou kvasů?


tatnda (1019) - xxx.xxx.167.132 (?), 5.11.2013 18:22
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Nic nemíchejte, proces obou je posunut a mohl by se zpozdit nebo zastavit, pokud toho máte málo, smíchejte to těsně před pálením, tomu nic už neublíží.

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2   
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Průměr komínu k udírně22.9.2020
Generátor kouře25.8.2020
Generátor kouře25.8.2020
Proč?6.8.2020
Nakládání a vakuování masa na uzení20.7.2020
Maso jíž ze začátku černé16.7.2020
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2020