Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

No je to jednoduché v principu, složité pokud chcete získat pitelný produkt. Především je nutné si uvědomit že pálením žádný alkohol nevzniká. Pálením (destilací) se pouze odděluje ve vyšší koncentraci než je v původní směsi. Takže v jiném vlákně zmiňovaném "pálení moštu" je nesmysl, protože mošt žádný alkohol neobsahuje. Alkohol vzniká alkoholovým kvašením kdy kvasinky přeměňují zkvasitelné cukry na alkohol. Tím vznikne například víno, medovina, ale i (zejména) kvas. Z toho všeho lze destilací získat víceprocentní pálenku. Tedy i z desertního vína. Protože ale dezertní víno obsahuje kromě alkoholu ještě i nějaký ten cukr v nemalém množství, je výhodné tento nechat také zkvasit a tím zvýšit výtěžek alkoholu. Naředit se to musí proto, že kvasinky zabíjí jejich vlastni produkt - alkohol. V desertním víně již toho alkoholu je tolik, že by k dalšímu kvašení nemuselo dojít, nebo by to kvasilo jenom málo. Proto se to musí naředit, tím snížit koncentraci alkoholu (tedy ne jeho absolutní množství).

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 11 a číslo 14.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika