Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

už uplynulo "pár let" tak som zvedavý na aktuálne skúsenosti.. :-)

z mojich poznatkov: zátky z drveného korku sa vyrábajú primiešaním lepidiel, aby drobné častice korku držali pohromade, takže názor na ekologický uzáver si môžeš urobiť.. celokorková zátka dýcha a teda sa cez ňu máličko etanolu odparí, ale ak zavoskuješ, neznamená to, že pálenka "v konzerve" nezrie. Keďže je to veľmi zložitý chemický roztok, chemické reakcie v ňom prebiehajú neustále, preto to "dozrieva".-) Ak si nechal po prinesení z pálenice pálenku odvetrať (ja ju nechávam v sklenenom demižóne naplnenom do výšky, kde je najširší, aby bola hladina styku so vzduchom čo najväčšia, navrch demižóna natiahnem kúsok ženinej silónky a zagumičkujem a raz za deň - dva premiešam, aby sa chemizmus zintenzívnil, po dvoch mesiacoch zazátkujem.), môžeš ju už zavrieť hermeticky.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 18 a číslo 13.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika