Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Nebojte se, pálenka bude jemná, lehce ovocné vůně. Jablka také nemusí vonět jak mýdlo s vůní ZJ a přesto je Calvados (i cider) specifické chuti.

Jinak pokud nesklízíte po prvních mrazech, tak před drcením dát do mrazáku zmrznout a drtit přemrzlé. Obsahují málo "moštu" takže přidat trochu vody či jablečného moštu do kvasu, aby to nebyla dřeň ale opravdu řidší až tekuté blátíčko. Pohlídat pH a případně jako u hrušek přikyselit.

Hlavní výhodou mišpulí je to, že mač se zakládá po vyprázdnění nádob na modré ovoce (nebo v případě zmražených po vypálení "jablíček"). Tedy dobrý k prodloužení palenické sezóny. Jako poslední se však kvasí kdoule, které se nechají dotáhovat na lískách někdy až do ledna či února.

SfK.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 20 a číslo 12.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika