Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:
O odkôstkovaní ovocia uvažujem od poslednej skúsenosti z pálenia zpred týždňa. Pálil som 200 litrov čerešňového kvasu. Všade som čítal že čerešne netreba odkôstkovávať tak som to nerobil (ani som nevedel ako by sa to dalo). Všetky som mágal len ručne takže žiadne kôstky som určite nerozdrvil. Napriek tomu vo výslednom destiláte cítiľ výraznú chuť kôstok, ktorá prebíja jemnú chuť čerešní. Pachuť kôstok je o dosť silnejšia ako u mirabelkovice ktorú som pálil v minulosti pričom malá časť kôstok v tom kvase bola rozdrvená. Na druhú stranu môže byť problém aj v pálenici. V tejto som bol prvý krát(a aj posledný). Ako palivo používajú plyn ale prakticky celý čas išiel horák naplno. Až po mojom upozornení že kvas vrie tak, že špliecha až po kontrolné okničko pomerne vysoko nad kotlom, to trochu stiahli. Vtedy sa mohlo stať, že kôstky praskli a znehodnotili pálenu. Služby tejto pálenice som využil len preto že to bola jediná na okolí ktorá už fungovala. Napriek tomu by som už ovocie radšej odkôstkovával.
Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 12 a číslo 20.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika