Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
 Zahradní grily Weber - plynové, elektrické a lávové grily 
Při vkládání příspěvků prosím respektujte pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky nesmí obsahovat díla (texty, fotografie nebo ilustrace) jiných autorů (například z knih, časopisů nebo jiných webových stránek). Příspěvky autorů, kteří nedodržují pravidla pro vkládání příspěvků, se v diskuzích zobrazují po jejich schválení administrátorem.
Připojit reakci do diskuze borovička
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Ano a velmi rychlý. Zajdu do obchodu, koupím, přeliji do své flašky a jak mne sousedi chválí.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG.
Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů a rozměry 4920x3218 obrazových bodů.
Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Souhlas autora:*Jako autor příspěvku souhlasím s jeho časově neomezeným zveřejněním na serveru ZAHRADA.cz
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 13 a číslo 18.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.

borovička


host - xxx.xxx.180.54 (?)
9.2.2008 20:07
Tento příspěvek (zjistit adresu)

Máte někdo recept na domácí borovičku?

Připojit reakci   
Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
   

borovička


host - xxx.xxx.151.203 (?), 9.2.2008 23:19
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Ano a velmi rychlý. Zajdu do obchodu, koupím, přeliji do své flašky a jak mne sousedi chválí.

Připojit reakci
      

borovička


host - xxx.xxx.74.63 (?), 27.2.2008 13:06
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Vtipná odpověď. Je vidět, že i zde se dá zasmát a ne jenom kritizovat, jak je to bohužel v jiných příspěvcích.

M.

Připojit reakci
         

Borovička


host - xxx.xxx.206.21 (?), 21.9.2011 21:44
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Vyrábím si docela solidní průtahovou borovičku prostě tak, že do lahve s čistou pálenkou - hodí se nějaká velmi málo aromatická - vhodím několik kuliček jalovce (dá se i koupit v lékárně, drogerii, či jako koření v potravinách). tip je v tom, že se musí macerovat minimálně několik týdnů, optimálně okolo 3 měsíců. Barva je zlatohnědá, vůně i chuť výrazná, jen někdy podle druhu jalovčinek trochu specifická příchuť.
Připojit reakci
            

Borovička


host - xxx.xxx.174.8 (?), 22.9.2011 11:09
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Vyrábím si docela solidní průtahovou borovičku... obávám se, že jste tento postup nesprávně zařadil. To není "průtahová" borovička, to je pouze "macerát" z "bobulí" jalovce. Nemám nic proti Vašemu postupu, ale "průtahová borovička" se vyrábí destilací lihu, kde odcházející páry alkoholu prochází přes vrstvu jalovcových bobulí a následně v chladiči kondenzují. V parní fázi odebírají z jalovce aroma a některé "oleje", typické pro borovičku. Průtahová borovička je jemnější než pravá borovička, která se vyrábí kvašením jalovcových bobulí a teprve potom destiluje.

Připojit reakci
               

Borovička


vyslouzil (17608) - xxx.xxx.65.50 (?), 22.9.2011 17:24
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Myslím, že průtahová borovička se tak složitě nedělá. Kuličky jalovce se naloží do směsi lihu a vody a vzniklý macerát se předestiluje. Alespoň Jelínek to tvrdí na svých stránkách:

Průtahový destilát z plodů černého a červeného jalovce patří již více než sto let k tradičním výrobkům vizovických palíren. Při výrobě průtahového destilátu není na rozdíl od běžného destilátu destilován ovocný kvas, ale nezkvašené jalovinky ve směsi lihu a vody. Tato směs je protahována destilačním zařízením – odtud průtahový destilát. 

Připojit reakci
   

Borovička


host - xxx.xxx.127.23 (?), 17.6.2019 19:42
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Já si dělám takovou,,falešnou'', ale je výborná když se hodně proleží.

Stačí koupit vodku 1L o ideálně 40%  alkoholu (klidně víc).

Dám do flašky s vodkou asi 150 g jalovniček (bobulí z jalovce) a nechám to luhovat při 30 - 35 °C minimálně 3 měsíce (já osobně nechávám 6 - 7 měsíců), zde platí čím dělé tím lépe, takže když to v tom necháte i rok tak se nic neděje, ale to pak doporučuje tak kolem toho 4 - 5 měsíce a poté v 10 měsíci ty jalovničky vyměnit za nové (dají se koupit všude, ale já si je raději natrhám na podzim když jsou čerstvé.

Pokud použijete opravdu hodně kvalitní vodku (cena kolem 500 - 1000 Kč), nejlépe nějaké ukrajinské nebo finské. To do sebe kopnete a nebudete vědět kam se to podělo a co je na tom nejlepší? Nebolí pak ráno hlava.

Já si dělám takhle borovičku už asi 5 let a všichni mi ji chválí. S tou kvalitní vodkou to opravdu chutná jako borovička.

Připojit reakci
      

Borovička


host - xxx.xxx.243.67 (?), 27.8.2019 11:06
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
U nás v Bielych Karpatoch v dedinke Lednica pálime "borovičku" v ovocinárskej pálenici. Robí sa to na konci sezóny, keďže borievky maju v sebe oleje ktoré znecistia trubky a ten kto by pálil po mne hrušky alebo slivky, by mal oálenku znehodnotrnú borievkovou arómou. Do pálenice som doviezol 250 litrov jablčného kvasu a po naliatí do kotla som k jablčnému kvasu pridal 750 gramov borievok pomletych na mlynčeku na mäso, borievky som zbieral na jeseň, po prvom mraze. Výsledný produkt je jablkovica s vyraznou chuťou a vôňou borievok. Nieje to průtahová ani rezaná borovička ale pitelné je to viac než dosť 🙂
Připojit reakci
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Nakládání a vakuování masa na uzení12.7.2020
Nakládání a vakuování masa na uzení11.7.2020
Nakládání a vakuování masa na uzení9.7.2020
Uzení domácích klobás30.6.2020
Strojek na uzavírání konzerv22.6.2020
Uzení domácích klobás16.6.2020
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2020
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů