Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

O zakalení píše Dr. O. Vondráček takto: Vysokoprocentní ovocné destiláty obsahují však látky, které jsou rozpustny v alkoholu, nikoliv však ve vodě. To má za následek, že při zředění destilátu vodou na sílu vhodnou pro konsum se tyto látky vyloučí a způsobí zákal. Užije-li se ke zředění destilované neb měkké vody, skládán se zákal jen z látek vyloučených z destilátu: použije-li se však k tomuto účelu vody tvrdé, může býti zákal zpsoben též solemi z této vody vyloučenými... V takových případech je zákal složen jednak z jemných klčků, které se během doby usadí na dně, jednak z jemného závoje, který jest trvalý, dodávající pálence bílé neb slabě namodralé barvy. Odstranění tohoto závoje je spojeno s jistými technickými obtížemi.

...Tvoření se zákalů je v pálenkách je závislé ještě na jiných činitelích, zejména na teplotě...

Tolik citace a dál zkráceně k odstranění jemných klčků a sedlin stačí filtrační papír (třeba filtr na kávu) jemné kaly se dají odstranit čiřidli například mlékem. Pokud jde o teplotu, zákal se zvětšuje s ochlazením pálenky. Doporučuje se tedy pálenku nechat ležet několik měsícú aby se zákal vyločil a usadil u dna.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 10 a číslo 20.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika