udává se 0,5% z objemu. Z 1 litru, tj 1000 ccm by to bylo 5 ccm. Je jedno, zda je z krabice, sáčku nebo láhve. Má být odtučněné - myslím 0,5% tuku. Prakticky je to asi jedno. Já, když už musím vyčeřit, tak krápnu tak odhadem do láhve zakalené pálenky toho mléka, co zrovna je. Zpravidla nejvýše 1,5%. Zakalí se to ještě více, ale za chvilku už se vytvoří bílé vločky, které pomalu klesají ke dnu, kde udělají takovou bílou deku. Pak zůstávají v kapalině maličké vločky, ty také klesají, ale pořád je to trochu zakalené. Druhý den ráno dám do nálevky větší kus vaty a proliji to do čisté láhve. To už teče pěkně čiré. Když očichávám a ochutnávám výsledek, mám vždycky dojem že se to spíš zlepšilo. Rozhodně to chuti a vůni neublíží. Ostatně vinaři to prý dělají běžně.