Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Je mi jasné, že popisovat stav kvasu takto nadálku je prakticky k ničemu, ale uvítám přesto názory na další postup - v sobotu jsem objednaný do pěstitelské pálenice s výše focenými 4 bečkami hrušek. Dnes jsem je kontroloval a zkusil odebrat vzorky kvasu z asi 30 cm hloubky. Kvas je slabě cítit po alkoholu, ale i trochu nakysle. Chuťově není hořký, spíše nevýrazný s mírně nakyslou až neurčitou chutí, v konzistenci došlo k výrazné separaci kapalné a kašovité fáze, přičemž u jedné je nahoře deka, v ostatních nahoře kapalina. Na všech se vyskytuje více či méně vrstvička křísu.

Protože nepotřebuji a nestojím o podřadnou pálenku, zvažuji zda vůbec do pálenice jít a zda je šance z takového kvasu získat něco kvalitního.

Po dotazu v pálenici mi bylo pouze odpovězeno, že to se uvidí, až se kvas začne zahřívat podle acetonového zápachu...

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 12 a číslo 18.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika