zdravím.
V naší rodině se pálí několik desítek let. Postup jsem převzal od mého otce. Sám už pálím přez 20 let a slivovici mám vždy dobrou. O tom že by v kvasu bylo nedozrálé ovoce, tráva a snad i větve :) nemůže být řeč. Tento dotaz jsem psal proto, že mě překvapila ta mandlová chuť u letošní slivovice. Přitom jsem postupoval jako vždy. Když chutnám ostatní ročníky a letošní -tak je tam výrazný rozdíl. Teoreticky mě z diskuze vyplívá, že skusím narok slivovici přecedit před nalitím do kotle v pálenici. Loupat 10 metráků trnek - to nedám... Nebo se skusím domluvit s páleničářem a vypálit zvlášť * Kvasovou vodu* - nevím jak to nazvat.. No a do dalšího kotle dát jen ten tuhý zbytek kvasu. Nezkoušel jste to někdo??
dík za odpověď