Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Ty pecky nejsou takové drama. Podstatné je, aby nebyly rozdrcené nebo prasklé. Ten amygdalin se totiž štěpí na kyanovodík a to rozhodně žádná pochoutka není. Je jenom velká klika, že má teplotu varu 26 stupňů Celsia, takže se ho podstatná část oddělí v úkapu. Ale stejně:

Kyanovodík patří k nejrychleji působícím jedům. Po požití amygdalinu z rostlinných zdrojů se otrava začíná projevovat až po určité době latence - od čtvrt hodiny po hodinu. Otrava se začíná projevovat nejprve u tkání s největšími nároky na kyslík. Nejcitlivejší je nervová tkáň - prvními příznaky pri otravě kyanidy jsou únava, bolesti hlavy, hučení v uších a nevolnost. Po inhalaci kyanovodíku se rychle dostavuje závrať,
zmatenost, křeče, zvracení, tachykardie, bezvědomí a bleskově dochází ke smrti zástavou dýchání. Smrt nastává jako důsledek nedostatku kyslíku v životně důležitých centrech v prodloužené míše.

Já stejně beru každý plod do ruky a dívám se jestli není napadený hnilobou nebo plísní a při tom vypeckuji a protože mám hodnou manželku, tak mi pomáhá. Ostatně mi pomáhá i s likvidací výsledného produktu. Naposledy jsme končili s prací ve 3 v noci. Pokud to jenom trošku jde, tak vypeckovávám a chuť je výborná.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 16 a číslo 14.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika