Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Přestože mě slivovice ze sudu nijak neuráží, myslím si také, že patří do sklenic, nikoli dřeva. Stejně jako nemám nic proti barikovému vínu, tu pravou odrůdovou chuť vína ocení každý someliér jen ze skla.
Nevím, zda byli naši předkoé vrazi slivovice, ale když jsem v muzeu viděl ty staré kolony, hrnce a lavory, obávám se, že důbvod, proč dávali destilát do dřeva mohl být docela prozaický - ono to dřevo dokáže hodně vyspravit.
Historie pálení kolem Vizovic se datuje kolem roku 1550, ale ze švestek se pálilo až v polovině 18. století (viz stránky města Vizovic). V té době se již uchovávalo v lahvích i víno, Nevím, jestli víno bylo tehdy dražší než slivovice, ale pochybuji o tom. Stejně pochybuji, že by naši předkové ukládali destilát do dřevěných nádob, kde se časem ztrácí alkohol i objem. Nemuselo jít jen o drahé sklo, existovalo vícemateriálů zaručujících trvanlivost - cínové, kameninové, aj.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 14 a číslo 15.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika