Ještě jednou. Z neponořené deky se nic nemaceruje. To znamená, že ta vrchní vrstva je k ničemu a nakonec se vyhodí. Mně se jí podaří zamícháním potopit (stačí 4x) a pak se maceruje aroma a probíhá kvasný proces ze všeho ovoce, které je naloženo. To aroma se rozpouští ve vytvořeném alkoholu. Nemusíte tomu věřit. Ale je to moje zkušenost, kterou bezplatně nabízím všem zpřízněným paličům. Vůbec se nehádám, jenom sděluji. Také jsem dříve nemíchal a deku vyhazoval. A myslel jsem si, že je to jediný správný postup. Ostatně jsem se to dočetl v publikacích. A pak jsem přišel na jednu knížku, která popisovala míchání a tak jsem to zkusil. Pokud s tím nemáte zkušenosti, tak budete tvrdit, že to nejde a že je to nesmysl, jako jsem to kdysi tvrdil já.