Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Postupuji stejně.  Ale celé diskuzní fórum je vlastně o hádání. Na rozdíl od Vás si myslím, že nás, příznivců kvasu  z čistého ovoce, bohužel není většina. Většina je těch, kteří cukr přidávají a zapírají to.Potkávám je pravidelně v palírně. Z 200 litrů mače vypálí 35 litrů slivovice a zdůrazňují sladkost svých švestek. Přitom zahradu a slivoně některých dobře znám, včetně doby, kdy otloukali jejich plody ze stromů.
  Osobně deku nerozmíchávám. Naopak ji před pálením odstraním a zahodím. Voní obvykle kyseleji než zbytek kvasu, mám zato, že v ní proběhlo víc nežádoucích procesů za přístupu vzduchu. Kdybych měl míchačku na dně nádoby, proč ne, ale v obyčejném sudu nelze zamíchat kvasem a zároveň jej neokysličit. Že by okysličení lihovému kvašení svědčilo, to si netroufnou hlásat ani zarputilí míchači.  Za základ považuji velkou nádobu, v níž nekolísá teplota, dobře rozmělněné ovoce kvasící v celém objemu.
    Nevím, odkud kam se mají macerovat vonné látky, když se kvas pálí celý. To může mít význam u červených vín, kde se vonné a barevné látky macerují do šťávy z rozdrceného ovoce, které se posléze vyhodí.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 16 a číslo 11.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika