Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Je zcela bez debaty, že se podle zákona cukr do ovocných kvasů na pálení přidávat nesmí. Bavíme se ovšem teoreticky, jestli je to technologicky možné a vhodné. V některých zemích EU se to smí. Tragedie je, když si člověk udělá jablečné víno (musí se dosladit a zákon to neřeší) a pak se rozhodne ho vypálit. To je pak v koncích a nebo se z něj stane zločinec. A co takový vinař, který si nechá přepálit část svého vína?

Co se týče míchání, mám s tím ty nejlepší zkušenosti (cca 4x v průběhu kvašení. Má to výhodu, že se stále rozmýchává deka, která ve finále neexistuje, protože se ponoří a vonné látky se macerují z celého objemu ovoce, které je ponořeno. Je matoucí, když někdo tvrdí (i některé publikace), že deka chrání kvas. Nechrání. Konzervuje ho pouze vlastní oxid uhličitý a etanol. Proto je někdy třeba, pokud není místo v pálenici, kvas sířit.

Podle mne neexistuje technologický rozdíl mezi kvasem na víno a na ovocný destilát. Ostatně důkazem je brandy a calvados. Prostě se vypálí buď břečka anebo klasické nebo ovocné víno.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 20 a číslo 13.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika