Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Prudký nástup kvašení lze zajistit i bez ušlechtilých kvasinek tím, že se udělá 2-3 dny předem menší zákvas, který se pak naleje do potom vytvořené břečky. Ale bylo by to asi zbytečné. Když už dělat zákvas, tak s ušlechtilými kvasinkami. Mají tu výhodu, že prokvášejí na vyšší procenta alkoholu. Takže se využijí tam, kde je předpoklad vyšší cukernatosti a tam, kde se kvas doslazuje. Tyto kvasinky jsou schopné prokvasit cukr až na 20% alkoholu. To by potom mohlo mít význam pro výraznější chuť a vůni, protože větší koncentrace alkoholu dokáže vyluhovat z ovoce více aroma. A nezůstane v kvasu zbytkový cukr. Přidané kvasinky rozhodně pálenku negativně neovlivní.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 16 a číslo 10.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika