Taky si neumím představit, že bych z kraje března doma světil hruškový kvas, ten je ze všech kvasů na ošetření proti křísotvorným kvasinkám nejnáročnější, pokud ovšem není pod kvasným uzávěrem. Opravdu si myslím, že byste měl své názory konfrontovat praktickou zkouškou, tedy ověřením kvality destilátu v soutěži např. v Tvarožné Lhotě, Vlkově u Přerova nebo v Prostějově (toto jsou nejbližší termíny), pokud Vám z nějakého důvodu Radějov nevyhovuje. Jde o to, že odmítáním přímé konfrontace se málo platné, dostáváte do nevýhodné posice přispěvatele, který má na daný problém názor, ale stojí si za ním jen do jisté míry, protože o finální kvalitu destilátu jde přeci především. Chápu, že by mi to mělo být jedno, ale nějak mi to jedno není. Ono by to totiž mohlo (spíše mělo) být i poučení pro mě. A neříkejte mi, že byste nemohl ze svého archivu postrádat 0,35 litru, to je totiž požadovaný objem soutěžního vzorku. Stačí uvést název destilátu, ročník, garantovaný objem alkoholu a jméno s městem. Nemá smysl stále na různých portálech diskutovat přídavek cukru. S tímto fenoménem se musí jednat velmi opatrně, nesmí sloužit k výrobě alkoholu, pouze k ochraně máče. Uznávám, že Velikonoční neděle je podivný termín, ale bohužel už je to tak leta. Obecně, pokud byste měl zájem navštívit jiný košt destilátů, třeba ve výše citovaných místech, napište mi. Celý život se učím. Zdraví Petr Šlosar