Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Chytáte mě za slovo, ano  čtvrtina lihu a  osmina objemu 50%ní pálenky. Pokud ovšem nebudeme počítat dodanou vodu k naředění. Na podstatě věci to ale nic nemění, ani to není nepatrné množství
   Přiznám se, že nepatřím k lidem, pro něž je slivovice pouze nejrychlejší cestou, jak se ožrat. Pak je asi skutečně jedno, odkud cukr a líh pochází. Pro mě je slivovice dar přírody, lék. Vnímám ji jako energii, kterou země a slunce předaly ovoci a ta se dál koncentruje v čistém destilátu. Energie předaná kořeni nejakého miříku, navíc prohnaného cukrovarem není pro mě to pravé. Můžete se mi smát, stejně jako se můžeme smát nulovému obsahu léčiva v homeopaticích.
   Píšete: 
   Z literatury vím, že se lihové kvasinky divoké, ale i ušlechtilé množí za přístupu kyslíku a také k tomu potřebují cukr. Prostě to neriskuji a cosi cukru přidám
    Já věřím, že se kvasinky množí za přístupu kyslíku, ale vím taky, že ještě lépe se množí bez něj. Ostatně kvůli tomu zavírám nádoby kvasnou zátkou, abych přístupu vzduchu zabránil. K množení kvasinky potřebují cukr, s tím souhlasím, proto kvas připravuji ze sladkého ovoce a ne z listového špenátu.
    Chci zdůraznit, pane inženýre, že svými srozumitelnými informacemi o zakládání a vedení kvasů vykonáváte záslužnou práci. To myslím upřímně. Mám kolem sebe řadu známých, kteří letos poprvé řešili mimořádnou nadúrodu ovoce jejich podrcením a nasypáním do sudů. Víc se o ně nestarali. Tři (!) z nich dosud neodjeli pálit své hruškové kvasy, byť jsem je k tomu nabádal.  Připouštím, že při tomto přístupu by možná lépe udělali, kdyby své kvasy přisladili.  Dovedu taky pochopit, že výroba destilátu z některých druhů ovoce - jahody, maliny, brusinky, jeřabiny, plané trnky by se stěží obešla bez přidání zkvasitelných cukrů z jiného zdroje. Za sebe bych se přimlouval k přírodní formě - přídavek medu, zahuštěné ovocné šťávy, smícháním s méně aromatickým sladkým ovocem, aj. 
   O přípravě kvasu ze zralých švestek či jablek si to ale nemyslím.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 11 a číslo 13.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika